D66 is er voorstander van het gebied opnieuw in te richten.
D66 is er voorstander van het gebied opnieuw in te richten. D66
Raadgever

Jan Mülder (D66): 'De Korf is van ons allemaal!'

13 juni 2020 om 12:30 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Jan Mülder (D66) over De Korf.

,,Leusden heeft helaas maar een beperkt historische kern. Gelukkig is Amersfoort naast de deur. Dat is echt één van de mooiste bewaarde oud Nederlandse steden. Onze gezelligheid in Leusden kunnen we (na de corona-crisis) hier onder andere halen op de Biezenkamp (heeft u het nieuwe ijs al geproefd?) en op de Hamershof (heeft u de nieuwe waterfonteinen al gezien?)."

,,Onderdeel van die Hamershof is ook de Korf. Dit complex bestaat uit het café Monet, het restaurant, de bowlingbanen, de sporthal, de zaal en tot slot theater De Tuin. Bijzonder is dat de gemeente eigenaar is van het gebouw. Niet zo lang geleden werd bekend dat de vereiste verbeteringen veel geld gaan kosten. Zo veel geld dat er een discussie in de gemeenteraad ontstond. Zou het niet beter zijn om het hele gebied opnieuw in te richten?"

VOORSTANDER ,,D66 is daar een voorstander van. Niet om de huidige gebruikers en bezoekers iets af te nemen, maar om te blijven investeren in een kloppend, vitaal en gezellig centrum van Leusden. Voorwaarde daarbij is dat er dan naast de bestaande voorzieningen ook appartementen bij komen. Met die appartementen kan het geld verdiend worden om dit project mogelijk te maken."

,,Dit betekent dat er met nieuwe fantasie moet nagedacht worden welke functies we waar en hoe terug willen hebben. Maar ook met de nieuwe inzichten kijken welke onderdelen gecombineerd of zelfs geïntegreerd kunnen worden. Wat ons betreft mag ook de huidige bibliotheek in die puzzel meegenomen worden. Mijn ervaring leert dat hoe groter de taart gemaakt wordt, hoe meer personen kunnen meegenieten!"

BETROKKEN ,,D66 wil graag dat, naast de huidige gebruikers, ook bewoners en bedrijven actief betrokken worden bij dit soort projecten. Al sinds 1966 komt onze partij op voor 'radicale democratisering'. Dat gaat zeker niet alleen over ons staatsbestel, maar ook over onze eigen leefomgeving. Hoe kunnen we meer invloed uitoefenen op onze eigen omgeving?"

,,Wat ons betreft gaat dat verder dan het kiezen uit twee plannen of het benoemen van eigen wensen. Maar echt samen ideeën ontwikkelen. In 1966 heette dat: 'om zo bij te dragen tot de geestelijke en materiële ontplooiing van alle mensen'.

Nu zou ik zeggen, omdat de Korf van ons allemaal is!"

Jan Mülder, D66 raadslid.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie