Ingang van de bamboekweker, annex hovenier aan de Laapeerseweg.
Ingang van de bamboekweker, annex hovenier aan de Laapeerseweg. Daan Bleuel

Bedrijfswoning op terrein bamboekweker

13 juni 2020 om 14:29 Overig

LEUSDEN De gemeente wil meewerken aan plannen van de eigenaar van bamboekwekerij en hovenier Randijk om het op bedrijfsterrein aan de Laapeerseweg onder meer een bedrijfswoning te realiseren. Het college heeft daartoe de wijziging van het bestemmingsplan in gang gezet.

door Daan Bleuel

De gemeente vindt dat het bedrijf de afgelopen jaren bestaansrecht heeft aangetoond en vindt dat een reden om mee te werken aan plannen van de ondernemer om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Hij wil de bestaande bedrijfsbebouwing uitbreiden, onder meer door er een bedrijfswoning in te maken. 

NETTER Het college ziet in de plannen ‘geen nadelige gevolgen voor het milieu’. Sterker, de gemeente denkt dat door medewerking te verlenen aan de uitbreiding van de bebouwing het terrein er netter uit zal gaan zien. ‘Verbetering van de ruimtelijke kwaliteit’, heet dat in ambtelijk jargon. 

De ondernemer heeft op eigen initiatief contact gehad met de buren om zijn plannen te bespreken. Volgens de gemeente zijn daarmee enkele bezwaren uit de wereld geholpen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie