Repetitie Lisiduna bij Hoveniersbedrijf 't Hofland
Repetitie Lisiduna bij Hoveniersbedrijf 't Hofland Aniek van de Berkt

Eerste repetitie na drie maanden voor muziekvereniging Lisiduna

14 juni 2020 om 14:05 Muziek Deel je nieuws

Op vrijdag 12 juni repeteerde Lisiduna weer voor het eerst in drie maanden. De Leusdense muziekvereniging moest in maart stoppen met repeteren vanwege de coronamaatregelen. Op een creatieve manier heeft de vereniging de afgelopen maanden gezocht naar alternatieven. De muzikanten waren erg blij om weer samen muziek te mogen maken. 

Buitenrepetitie
De eerste repetitie van Lisiduna was in de buitenlucht. Hoveniersbedrijf ’t Hofland had terrein ter beschikking gesteld zodat er veilig en met afstand geoefend kon worden. Janette van den Bunt, al 36 jaar lid van Lisiduna, is samen met haar man de drijvende kracht achter het Amersfoortse Hoveniersbedrijf. Toen bekend werd dat we het beste buiten konden repeteren, stelde zij gelijk de ruimte ter beschikking. Rob Leeuwenburg (voorzitter Lisiduna): “In de ruimte waar we normaal repeteren, konden we ons niet aan het protocol houden. Daarom zochten we naar een plek waar we buiten kunnen repeteren. Anders dan normaal wilden we nu juist geen mensen aantrekken bij het muziek maken. Daarom was dit een goede locatie om te oefenen.” 

ZOOMsessies en video’s
In de afgelopen maanden heeft Lisiduna niet stil gezeten. In de eerste week maakten de muzikanten een muziekvideo van Het Dorp (Wim Sonneveld) met Leusdense sfeerbeelden om Leusden een hart onder de riem te steken. Iedere muzikant maakte thuis een opname en dirigent Cees Coenen zette alle beelden en muziek onder elkaar. Daarnaast zagen muziekvrienden elkaar iedere vrijdagavond via ZOOM. Cees Coenen legde dan bijvoorbeeld wat uit over een muziekstuk of er werd gewoon gezellig bijgepraat. Gelukkig kunnen ze dat nu weer in het echt. Marjolein van Meggelen (bestuurslid): “We moeten ons nu natuurlijk houden aan een streng protocol en dat is even wennen, maar het belangrijkste is dat we weer samen muziek kan maken. Dat was fantastisch om te doen na al die maanden!”
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie