Burgemeester Bouwmeester (tweede van links): 'Mensen hebben zich heel netjes gedragen'
Bouwmeester zit tegenover de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius.
Burgemeester Bouwmeester (tweede van links): 'Mensen hebben zich heel netjes gedragen' Bouwmeester zit tegenover de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius. Eemland1

Burgemeester Bouwmeester: 'Leusden heeft zich netjes gedragen in coronaperiode'

17 juni 2020 om 16:51 Corona

LEUSDEN De burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester, is positief over hoe inwoners zich hebben gedragen in de coronatijd. Dat vertelt hij in de vijfde aflevering van Eemland1 op EVA. ,,Inwoners hebben zich eigenlijk heel netjes gedragen. Dat wil niet zeggen dat sommige mensen zich er niet aan houden, want dat komt helaas ook voor, maar over het algemeen houden mensen zich vrij goed aan de afspraken.''

In de aflevering, die vanavond te zien is om 20.30 uur, gaat de burgemeester van Leusden in op hoe de afgelopen coronaperiode is gegaan. Dat doet hij samen met Lucas Bolsius, de burgemeester van Amersfoort. De praktische gevolgen van corona staan centraal in de uitzending. 

OPROEP Bouwmeester doet ook een oproep aan inwoners om zich aan de regels te blijven houden. ,,Als we het niet goed doen met zijn allen, gaan we weer terug in een intelligente lockdown en dat zou heel vervelend zijn." 

In de aflevering wordt er ook door een verslaggever een bezoek gebracht aan een Leusdense sportschool. Verder wordt er gepraat over het buitensporten en de verwachting na 1 juli, wanneer de sportscholen weer opengaan. 

EVA is te zien op de volgende kanalen: Ziggo decoder: kanaal 40, KPN decoder: kanaal 1318, Vodafone decoder kanaal 743 enTelfort decoder: kanaal 2043. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie