Bewegen op de stoel bij De Deel
Bewegen op de stoel bij De Deel Lariks

Activiteiten Lariks starten weer

19 juni 2020 om 16:10 Zorg Deel je nieuws

Nu de corona maatregelen het toelaten, start Lariks weer met activiteiten. Variërend van trainingen om je beter en sterker te voelen tot activiteiten om anderen te ontmoeten en ervaringen te delen. Gezien het aantal deelnemers en hun reacties is iedereen blij dat het weer kan. 

Voorbeelden van gestarte activiteiten

Hier ben ik! training voor kinderen uit groep 8 is op 10 juni gestart. De kinderen leren om steviger in hun schoenen te staan voordat ze de grote overstap naar de brugklas maken. Binnen een week was de training volgeboekt. 

Voor kinderen (8 – 12 jaar) in een stressvolle thuissituatie start op 7 september weer Bij de Kameleon Thuis. Bij De Kameleon Thuis leert kinderen dat ze niet de enige zijn waarbij er thuis iets is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en krijgen een steuntje in de rug. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis. Aanmelden via www.sociaalplein-leusden.nl.

Voor ouderen is Plezierig Bewegen bij De Deel weer gestart. Even wennen aan de 1,5 m afstand en het desinfecteren van de handen, maar daarna weer vertrouwd bewegen op en naast de stoel. Oefeningen om weer soepel te worden en veel lachen tijdens het zittend voetballen. Aansluitend een kopje koffie en even bijkletsen. Elke dinsdag 10.30 u en vrijdag om 11.15 u een half uur bewegen. 

Ook de deelnemers aan KleurRijke vrouwen zijn blij dat ze elkaar weer kunnen ontmoeten. Iedere woensdag komt de groep van 10.00-11.30 u bij elkaar in de Bron. 10 juni was de eerste bijeenkomst en werden er ervaringen gedeeld over de afgelopen maanden thuis. “Vergeten Nederlands te praten, lang niet gedaan. Moeten we nu wel doen! Kunnen we weer oefenen”, “Veel geleerd van school van de kinderen door de online lessen”, “Fijn dat KleurRijke vrouwen weer start.” Goed om te weten: 24 juni is er een yoga proefles, lekker in de buitenlucht op het plein van De Bron.  

Sport voor jongeren met ASS/ADHD van 12 – 18 jaar van 15.30-16.30 uur op dinsdag 23 juni, 30 juni en 7 juli op veld van Roda (via ingang Impala). Aanmelden via www.leusdenfit.nl.

De wandelgroep WandelBeweegFit is voor mensen die ongeveer tot een half uur kunnen/willen wandelen (bijvoorbeeld met chronische klachten en/of wandelend met rollator). Vanaf 23 juni wordt er met 1,5 m afstand wekelijks gewandeld op dinsdag om 10.00 uur. Vertrek vanaf de ingang van Antares. Aanmelden zie www.leusden-fit.nl

Ook Maatjesproject Leusden maakt weer matches en binnenkort start SMS met een spreekuur op afspraak. 

Op www.sociaalplein-leusden.nl en de LeusdenLeeft app staat een overzicht van de activiteiten. Uiteraard worden bij alle activiteiten de geldende corona maatregelen in acht genomen.


 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie