Training Bij de Kameleon Thuis start weer
Training Bij de Kameleon Thuis start weer Lariks

"Is het mijn schuld als mijn ouders ruzie maken?"

21 juni 2020 om 20:33 Zorg Deel je nieuws

Soms gebeurt er iets in een gezin en weet een kind niet zo goed wat hij of zij daar mee kan. Denk aan ruzies, een scheiding, iemand die al een tijdje ziek is of spanningen die ergens anders door ontstaan. Veel kinderen kunnen hier niet mee omgaan of denken zelfs dat het hun schuld is.

Bij De Kameleon Thuis leert kinderen dat ze niet de enige zijn waarbij er thuis iets is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en krijgen een steuntje in de rug. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis. Kinderen leren waar de spanningen vandaan komen, leren gevoelens te herkennen, zich te uiten en hun grenzen aan te geven. Dit alles doen ze samen met de handpop Kamil de Kameleon. De trainers doen oefeningen en spelletjes, vertellen verhalen en er wordt geknutseld. 

Bij De Kameleon Thuis bestaat uit 9 bijeenkomsten voor kinderen. Voor de ouders zijn er 2 (verplichte) bijeenkomsten waarin uitleg wordt gegeven over de invloed van spanning en stress op de kinderen. Ook worden handvatten gegeven hoe daar het beste mee om te gaan. Na afloop van de training zijn er eindgesprekken. 

Praktische informatie

9 Bijeenkomsten van 15.00 – 16.30 uur.  De training wordt gegeven door ervaren trainers: Michelle Versseput van Welzin en Kim de Groot van Lariks. De training start 7 september. Aanmelden kan al via: www.sociaalplein-leusden.nl of bel Lariks 033 303 44 44 (werkdagen tussen 9.00 - 12.30 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie