Marcel Sturkenboom: ,,120.000 euro?''
Marcel Sturkenboom: ,,120.000 euro?'' Eigen foto

Raadslid verbijsterd over hoge beloning voor interim-manager

25 juni 2020 om 21:43 Politiek

LEUSDEN ,,Begrijp ik dat nou goed; 120.000 euro voor een half jaar? Betalen wij een interim-manager 20.000 euro per maand?’’ Raadslid Marcel Sturkenboom reageerde verbijsterd op één van de zaken die bij de behandeling van de Voorjaarsnota aan de orde kwam in de informatiebijeenkomst van de gemeenteraad.

door Daan Bleuel

Burgemeester Bouwmeester kon donderdagavond niet anders dan bevestigen dat de constatering van het GroenLinks-PvdA raadslid klopte. Het contract van een externe adviseur wordt voor een half jaar verlengd, tegen een vergoeding van 120.000 euro. 

BALKENENDENORM Daarna ontstond verwarring. Sturkenboom riep eerst een beetje cynisch dat hij die baan meteen wilde hebben. Daarna wierp hij de gemeente voor de voeten dat de beloning voor de ingehuurde adviseur hoger zou zijn dan de zogeheten Balkenende-norm (waarmee excessieve beloningen in de publieke sector aan banden moeten worden gelegd). ,,Dat kan helemaal niet’’, aldus Sturkenboom.

De burgemeester ontkende dat, al lukt het niet meteen de aantijging van Sturkenboom goed te weerleggen. ,,De Balkenende-norm is 160.000 euro voor een half jaar’’, wist de burgemeester na een snelle zoekactie op internet. Dat moest hij later corrigeren. ,,Bij verlenging van een contract is de norm 121.300,= euro. Maar daar blijven wij dus nog steeds binnen’’, antwoordde de burgemeester. ,,En dat is inclusief alle lasten’’, voegde Bouwmeester daar nog aan toe, in een poging de ophef te sussen. 

NIET TEVREDEN Linksom of rechtsom was het raadslid Sturkenboom niet tevreden. ,,Ik kom erop terug’’, liet hij de burgemeester weten. Dat zal dan bij de raadsvergadering van 2 juli zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie