Landgoed ISVW. Als het aan het college ligt mag de eigenaar er straks een hoge toegangspoort neerzetten.
Landgoed ISVW. Als het aan het college ligt mag de eigenaar er straks een hoge toegangspoort neerzetten. ISVW

College stemt in met bouw toegangspoort op terrein ISVW

28 juni 2020 om 12:08 Zakelijk

LEUSDEN De internationale school voor wijsbegeerte (ISVW) aan de Dodeweg krijgt toestemming van de gemeente om bij de ingang een toegangspoort van zes meter hoog te realiseren. 

door Daan Bleuel

Het college gaat met het verlenen van de toestemming in tegen het advies van de eigen ambtelijke organisatie. De toestemming is nodig omdat op basis van het bestemmingsplan een hek of iets dergelijks niet hoger dan twee meter mag zijn.

TE HOOG Volgens het ambtelijk advies wordt de geplande poort te hoog  en te groot voor de locatie. ,,Het hoofdgebouw staat relatief dicht op de entree van het landgoed, waardoor het zicht op het historische hoofdgebouw wordt afgeleid door de entree'', aldus het ambtelijk advies. 

Het college kan echter begrip opbrengen voor de visie van de eigenaar die van mening is dat de zes meter hoge poort straks ook vanaf de snelweg zichtbaar zal zijn. ,,Het is goed voor het landgoed om zichtbaar te zijn in de omgeving'', overweegt het college. Burgemeester en wethouders worden daarin gesteund door de opvatting van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK; de vroegere schoonheidscommissie) die vindt dat het ontwerp van de poort past binnen de architectuur van het landgoed. 

TWEEDE VLEUGEL Op het terrein van de ISVW wordt momenteel volop gebouwd aan een tweede hotelvleugel aan het oorspronkelijke historische houten gebouw. Nadat enkele jaren geleden aan de linkerzijde van het hoofdgebouw (gezien vanaf de Dodeweg) een hotelvleugel werd aangebouwd, verrijst nu aan de andere zijde nog zo'n vleugel.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie