PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Leusden

AirBadminton versneld geïntroduceerd in Leusden

Overig
Foto: Eigen foto
6 jul 2020, 07:30
Op de voetbalvelden van Roda’46 zijn de leden van Leusder Badminton Combinatie fanatiek aan het sporten.
Op de voetbalvelden van Roda’46 zijn de leden van Leusder Badminton Combinatie fanatiek aan het sporten.
LEUSDEN

Op de voetbalvelden van Roda’46 zijn de leden van Leusder Badminton Combinatie fanatiek aan het sporten. Doordat het tot 1 juli verboden was om in de gymzaal bezig te zijn, is vervroegd AirBadminton geïntroduceerd. De officiële sport is een aanvulling op het traditionele badminton en is sinds mei 2019 gelanceerd. De ambities van de Badminton World Federation zijn groot; zo willen zij over 10 jaar een Olympische sport zijn en in Leusden kunnen fanatiekelingen alvast oefenen. ,,Mooi dat wij de leden op deze manier toch in beweging krijgen.”

Het zijn rare tijden, ook voor Leusder Badminton Combinatie. Opeens mocht er niet meer gesport worden en toen er een versoepeling kwam, stonden zij alsnog buitenspel. Hun geliefde sport wordt binnen gespeeld en dat is nog altijd niet mogelijk. ,,We waren achter de schermen al langer aan het kijken wat de mogelijkheden van AirBadminton waren”, aldus voorzitter Sander Migchelbrink. ,,Van de bond konden wij nu –versneld- de spullen huren en dat hebben we gedaan.”

Hierdoor wordt de sport in Leusden gespeeld op de voetbalvelden van Roda’46, de tweede club die de vereniging van Migchelbrink een helpende hand biedt. ,,We hebben een periode gebruik gemaakt van de tennisbanen bij Theo Meijer Sport, maar toen zij daar weer lessen mochten aanbieden, moesten wij verder kijken. De buurtsportcoach heeft ons daar perfect bij geholpen en kregen bij de voetbalclub een plek toegewezen. Het is sowieso mooi om te zien hoe de sportverenigingen elkaar helpen in Leusden. Dat verdient een compliment.”

Het is sowieso mooi om te zien hoe de sportverenigingen elkaar helpen in Leusden. Dat verdient een compliment

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie