Op de St. Jozefschool is een vrij toegankelijke watertap geïnstalleerd. Lekker fris, schoon en gezond water!
Op de St. Jozefschool is een vrij toegankelijke watertap geïnstalleerd. Lekker fris, schoon en gezond water! St. Jozefschool

Watertappunt op St. Jozefschool

5 juli 2020 om 16:25 Maatschappelijk

LEUSDEN Water drinken is goedkoop, lekker én gezond. Om het drinken van kraanwater op meer op scholen te stimuleren is de Subsidieregeling watertappunten in het leven geroepen. De regeling is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en komt voort uit het Nationaal Preventieakkoord.

Het bevorderen van een gezonde leefstijl is het uitgangspunt, het drinken van kraanwater draagt hieraan bij. Zo moet Nederland gezonder worden.

SUBSIDIE TAPPUNT SCHOLEN Scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanleg van een watertappunt in of bij de school. Het doel is om zo veel mogelijk watertappunten op onderwijslocaties te realiseren.

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet de school aan enkele voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een ‘Gezonde School’ zijn en een openbaar schoolplein hebben. Een drinkwatertappunt levert betrouwbaar en schoon drinkwater, en is hygiënisch en robuust. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen van de school, ouders en ook buurtbewoners bij het tappunt kraanwater kunnen tappen.

Ook schoollocaties binnen het voortgezet- en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen gebruik maken van de subsidieregeling

Ook bij jongeren is veel gezondheidswinst te behalen, mede door het beschikbaar stellen van kraanwater als gezonde dorstlesser. Naast basisscholen kunnen ook schoollocaties binnen het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs gebruik maken van de Subsidieregeling watertappunten.

TAP IN ACHTERVELD De Sint Jozefschool in Achterveld heeft inmiddels gebruik gemaakt van de regeling. In samenwerking met De Groene Belevenis is een prachtig en handig tappunt aangelegd op het schoolplein aan de Walter van Amersfoortstraat. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, zeker bij het warme weer van de afgelopen weken is water drinken een must voor iedereen!

KRAANWATERDAG Op 23 september is het Nationale Kraanwaterdag. Voor veel kinderen is kraanwater vanzelfsprekend. Maar waarom is kraanwater zo’n gezonde en duurzame dorstlesser? Hoe wordt ons kraanwater gemaakt? En welke weg legt kraanwater af voordat het uit de kraan komt?

Inschrijven kan via school of bso in en gratis educatieve materialen zijn verkrijgbaar via deze website.

Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met de Groene Belevenis

Pia Holleman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie