Gerrit van de Berkt 50 jaar lid van muziekvereniging Lisiduna
Gerrit van de Berkt 50 jaar lid van muziekvereniging Lisiduna Lisiduna

Gerrit van de Berkt 50 jaar lid van muziekvereniging Lisiduna

2 juli 2020 om 17:29 Muziek

LEUSDEN Tijdens de eerste repetitie na drie maanden werd Gerrit van de Berkt gehuldigd bij muziekvereniging Lisiduna. De slagwerker vierde zijn 50-jarig jubileum bij de Leusdense muziekvereniging.

Gerrit van de Berkt werd in 1970 lid van Lisiduna en begon als tamboer bij de drumband, later de drum-/lyraband. Hij speelde mee met de jaarlijkse uitvoeringen, ging mee op concoursen en maakte meerdere verenigingsjubilea mee. 

NEDERLANDS KAMPIOEN Enkele van de hoogtepunten van zijn Lisidunacarrière waren de marswedstrijden in Heinkenszand in 1989. Met de drum-/lyraband behaalden ze een eerste prijs met lof van de jury. Met deze prestatie werden ze uitgenodigd voor het KNFM-Topconcours in Barneveld in 1990 en 1995. Hier schreef de Lisiduna slagwerksectie historie. Beide keren wonnen ze de eerste prijs en werden ze Nederlands Kampioen.

'ECHTE DOORPAKKER' Later ging Gerrit over op melodisch slagwerk zoals xylofoon en marimba en speelde jarenlang mee in de malletband. Anton Veenendaal (zelf al 54 jaar lid van Lisiduna): ,,Lisiduna kan altijd op Gerrit rekenen. Hij is een echte doorpakker, motivator en een muzikant die denkt in oplossingen en zich mede hierdoor op diverse slagwerk instrumenten kon presenteren, zelfs als tambourmaître." Ondertussen is de malletband onderdeel geworden van het orkest.

Ook is Gerrit altijd druk met op- en afbouwen bij concerten, instrumenten naar de concertlocatie brengen, oud-papier verzamelen voor de vereniging en in het verleden ook met lesgeven. ,,De muziekvereniging is ontzettend blij met de ervaringen en kennis van dit vijftigjarige lid. Gerrit, gefeliciteerd!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie