Het karakteristieke gebouw van Montessorischool 't Ronde. De school wordt opgeknapt en uitgebreid.
Het karakteristieke gebouw van Montessorischool 't Ronde. De school wordt opgeknapt en uitgebreid. Daan Bleuel

Gemeenteraad let op de kleintjes

3 juli 2020 om 11:05 Politiek

LEUSDEN In tijden van financiële nood moet je op de kleintjes letten. Zoiets moet het D66-raadslid Ank van Woerdekom hebben gedacht toen ze donderdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad een amendement indiende bij de plannen voor een ingrijpende verbouwing van Montessorischool ‘t Ronde. 

door Daan Bleuel

Ze stond niet alleen in die gedachte. Afgezien van de fractie van GroenLinks-PvdA steunden alle partijen in de Leusdense gemeenteraad het wijzigingsvoorstel van Van Woerdekom. De essentie van het amendement was dat het begrote budget voor ‘tijdelijke huisvesting’ (100.000,= euro) met ruim de helft naar beneden kon, nu blijkt dat de aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen niet nodig is. In dat geval is niet meer dan 45.000,= euro nodig en blijft er 55.000,= euro over. 

VEILIGSTELLEN De raad had er kennelijk behoefte aan om dat bedrag ook meteen veilig te stellen, door het budget in het voorstel aan te passen. Om daarmee eventuele plannen van de wethouder om er andere ‘leuke dingen’ mee te doen in de kiem te smoren. Dit ondanks het feit dat de wethouder eerder al toezegde dat geld dat niet gebruikt zou worden, in de gemeentekas zou worden teruggestort.

Dat was ook de reden dat de fractie van GroenLinks-PvdA het amendement als enige niet steunde. Het ging namelijk om de eigen wethouder (Erik van Beurden). ,,De reden dat wij het amendement niet steunen is dat wij onze wethouder vertrouwen. Als hij iets toezegt, dan houdt hij woord’’, verklaarde raadslid Denise Houtveen de opstelling van haar fractie. 

KLEIN BIER Overigens gaat het uiteindelijk om relatief klein bier. De renovatie van ‘t Ronde gaat een kleine twee miljoen kosten. Om de school te laten draaien terwijl er wordt verbouwd wordt, was volgens de oorspronkelijke raming nog eens 100.000,= euro nodig. Daarvan houdt de gemeente nu ruim de helft in de eigen portemonnee.

Het amendement werd aangenomen. Overigens met instemming van de wethouder: ,,Ik heb er geen bezwaar tegen’’, liet Van Beurden in een reactie weten.      

Ank van Woerdekom: ,,Op de kleintjes letten''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie