Christiaan den Hertog (CU-SGP) vervangt het zieke raadslid Wim van Hell.
Christiaan den Hertog (CU-SGP) vervangt het zieke raadslid Wim van Hell. Archief Leusder Krant

Christiaan den Hertog (CU-SGP) opnieuw aangewezen als vervangend raadslid

3 juli 2020 om 15:12 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de benoeming van Christiaan den Hertog als tijdelijk raadslid voor de fractie van de ChristenUnie-SGP. Den Hertog vervangt raadslid Wim van Hell die door ziekte niet in staat is het raadlidmaatschap te vervullen. 

door Daan Bleuel 

Van Hell gaf halverwege maart te kennen dat hij vanwege ziekte zijn raadszetel tijdelijk wilde opgeven. Bij die gelegenheid werd Den Hertog als zijn vervanger aangesteld. Dat kan wettelijk voor een maximale termijn van 16 weken. Op dat moment moet het nog niet herstelde raadslid aangeven zijn afwezigheid te willen verlengen. Dat gebeurt opnieuw voor een periode van 16 weken. Daarna kan de invaller volgens de regels nog één keer benoemd worden. 

Aan de (tweede) benoeming van Christiaan den Hertog gingen de gebruikelijke plichtplegingen vooraf. Zo werden zijn geloofsbrieven onderzocht en moest hij opnieuw de eed afleggen. Met de woorden 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig', werd de herbenoeming donderdagavond in de raadzaal van het Huis van Leusden (waar de voltallige raad voor het eerst weer fysiek aanwezig was) bezegeld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie