Afbeelding
Unieke slaapkamer

Creëer een unieke slaapkamer

20 juli 2020 om 16:35 Partnercontent

Een slaapkamer is vaak erg standaard. Je hebt een bed, nachtkastjes en een kledingkast. En daar blijft het dan vaak bij! Terwijl je met een aantal dingen de slaapkamer zoveel leuker en gezelliger kan maken! Weg met de standaard slaapkamer meubel sets. 

Mix en match

Om goed te beginnen, ga niet langs een slaapkamer boer waar je van die sets kunt kopen. Het is zeker makkelijk, maar een groot nadeel is dat je slaapkamer er gelijk uitziet alsof het uit een magazine is getrokken. Het is juist leuk om het persoonlijker te maken. Verzamel daarom op verschillende plekken je meubilair. Je bed bij de ene winkel en de nachtkastjes misschien wel van Marktplaats. 

Als je ervoor open staat om tweedehands spullen te kopen, dan ben je vast ook bereid om ze zelf aan te pakken! Knap ze op door ze een leuk kleurtje te geven. En zorg dat het matched met de andere meubels die je hebt aangeschaft. 

Is er meer ruimte?

Als je ruimte overhoudt in je slaapkamer, dan is het leuk om hier iets mee te doen. Zo wijk je een beetje af van de standaard meubels! Maak een leuk zithoekje of zet een mooi tafeltje tegen de muur waar je bloemen of tijdschriften op kunt zetten. 

Het bed induiken

Wat je over je dekbed heen legt is heel bepalend voor de sfeer in de kamer. Het is een grote oppervlakte die je met kleur aan het vullen bent! Zorg dat je de nodige aandacht besteed aan het bedlinnen. De juiste bed artikelen badgoed zijn er in enorm veel kleuren en prints en dan komt de keuze van het materiaal ook nog om de hoek kijken. Zorg dat deze is afgestemd met de rest van de kamer.

Kunst aan de muur

Om de kamer af te maken, kun je kunst of foto’s aan de muur hangen. Dit geeft direct meer body aan de ruimte. En je kunt de kleuren van een kunstwerk ook weer afstemmen met de rest. Als de slaapkamer wat kleiner is, dan kun je er ook een spiegel ophangen. Dit vergroot de ruimte optisch! Tevens is het handig om een spiegel te hebben als je ook je kledingkast op de slaapkamer hebt staan. 

Hopelijk kom je met deze ideeën een heel eind om de slaapkamer uniek te maken. Met wat meer aandacht zie je dat dit niet lastig is. Zo ga je elke avond met plezier in bed liggen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie