Groep 8 van obs ‘t Startblok.
Groep 8 van obs ‘t Startblok. OBS 't Startblok

Achtste-groepers geven 1560 euro als afscheidscadeau aan 't Startblok

24 juli 2020 om 07:30 Onderwijs

ACHTERVELD Als je de basisschool verlaat wil je het liefst dat dat een memorabel moment is. Dat valt onder corona-omstandigheden niet mee. Daarom heeft groep acht van ’t Startblok in Achterveld de school een cadeau gegeven van maar liefst 1560 euro.

Arnoud J Spaaij

,,Een heel mooi cadeau", zegt directeur Lori Murphy terwijl ze even daarvoor de officiële overhandiging heeft van de cheque. ,,Bij het aftelmoment deden we de officiële overdracht van de cheque, maar de foto hadden we al eerder gemaakt", zegt ze op de laatste dag van het schooljaar. Alles was tot in de puntje geregisseerd door leerlingen, ouders, verzorgers en leerkrachten.

MULTISPORTVELD Het plan van groep acht begon toen duidelijk werd dat de inzamelingsactie van de school, die al gepland stond ten behoeve van een nieuw multisportveld, werd afgelast vanwege maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De leerlingen bedachten niet alleen de actie maar zetten ook een grote online-veiling op met website, sponsors en promotie.

LIFESTREAM De twaalfjarigen Loréan Terrahé en Tobias Reemst stonden aan de wieg van het plan dat als themanaam meekreeg: Samen Sporten. Zo kregen de twee leerlingen al snel veel support en hulp bij hun idee. ,,Het plan om geld in te zamelen voor school was een extraatje", legt Lori Murphy uit, ,,naast de eindmusical die dit jaar werd gedaan met maximaal negentig aanwezigen en allemaal op veilige corona-afstand. Bovendien hadden we daarvan een livestream waardoor zelfs opa’s en oma’s in Frankrijk konden meekijken." De online-veiling eindigde afgelopen maandag aan het einde van de musical. ,,Zodat we nog de aanwezigen flink konden laten bieden", zegt Murphy met een lach, ,,en dat hielp, want er werd nog flink geboden die avond.”

WEBSITE Voor de veiling werd een website gemaakt. Loréan: ,,Online kun je makkelijk anderhalve meter afstand houden. Zo hebben alle ouders, verzorgers en bekenden kunnen bieden op de veiling." Geboden kon worden op heel mooie kavels. ,,We hebben mooie items ontvangen uit Achterveld, Leusden, Barneveld en Amersfoort", zegt Tobias.

De kavels uit de veiling varieerden van zelfgebakken appeltaart tot en met en restaurantbon en van speelgoed tot een unieke belevenis. Daar werd dan ook gretig op geboden gedurende de tijd dat veilingsite in de lucht was.

AFWERKING VAN START Na de zomer kan de afwerking van het multisportveld nu alsnog starten. Lori Murphy roemt de samenwerking tussen sponsors, leerlingen, ouders, verzorgers en leerkrachten aan het einde van het schooljaar. ,,Het is echt heel mooi. Een professionele website van de kinderen, ongelooflijke mooie dingen van de bedrijven. Er was echt een mooi pakket waarop kon worden geboden."

Het resultaat was er dan ook naar. Maar liefst 1560 euro kon er worden uitgeprint op de cheque. Een erg fraai cadeau voor je oude school.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie