modetekenen
modetekenen Mod'ani

Groot succes bij het eerste Zomer Textiel Festival voor de jeugd!

26 juli 2020 om 00:26 Activiteiten Deel je nieuws

Donderdag 23 juli presenteerden 22 kinderen in een tentoonstelling al hun werkstukken aan familie en vrienden en vertelden ze trots wat ze de afgelopen week hadden geleerd en gemaakt. 

Het creatieve zomerkamp, georganiseerd door Rabouw Art en Mod’ani, aan de Olmenlaan 8 in Leusden, stond bol van workshops, het leren van verschillende technieken en een heuse challenge. Zo konden de kinderen een shirt ontwerpen en naaien, aan de slag met tie dye, modetekenen en ontwerpen op een klein paspopje. Een van de technieken was vilten. Met verschillende kleuren viltwol, water en zeep toverden ze een prachtig lapje of bekleedden ze een steen. Een andere techniek was het weven op een klein weefraam van pvc-buis.

Elke dag konden de kinderen terecht in de speciaal ingerichte brei- & haakkamer vol zitkussens, waar Citty van de Leusdense Breiclub Steek voor Steek en Marijke hen leerden haken en breien en ondertussen de mooiste verhalen vertelden. 

Woensdagochtend stond de Paper Weddingdress Challenge op het programma, waarbij de kinderen in 5 teams werden verdeeld. Ieder team kreeg een grote paspop, een pak wc-papier, spelden, naald en draad en plakband met de opdracht een trouwjurk te maken op de paspop. Hoe maakte niet uit, wel moest er samengewerkt worden.

Doodstil was het op de gang, maar in de verschillende kamers werd keihard gewerkt en aan het einde van de ochtend waren er 5 prachtige, originele trouwjurken van wc-papier gecreëerd, compleet met sleep en sluier, versierd met papieren roosjes; er waren zelfs gevlochten en gehaakte randjes bedacht. Er werd ongelooflijk veel creativiteit getoond en overal was super samengewerkt. 

Het Zomer Textiel Festival is een idee en samenwerking van Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani, met super begeleiding van Frederiek, Myrthe, Lisa en Chris. De eerste editie zit erop en het smaakt zeker naar meer!

weven
weven
vilten
Paper Weddingdress Challenge
Paper Weddingdress Challenge
Tie dye
Ontwerpen op paspopje
Naaien
Haken
De kinderen en leiding
Breien
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie