Afbeelding
Laminaat kopen

Het beste laminaat kopen

5 augustus 2020 om 09:04 Partnercontent

Wanneer je een ruimte opnieuw aan het inrichten bent, ben je waarschijnlijk op zoek naar laminaat. Of het nu voor een slaapkamer of kinderkamer is, laminaat kopen is altijd een goede keuze. Een nieuwe vloer plaatsen is een makkelijke manier om een ruimte een compleet nieuwe look te geven. Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Als je graag de vloer wil veranderen, is laminaat een goedkope keuze. Daarnaast is het eenvoudig te leggen, stevig en ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Bedenk goed wat voor uiterlijk je wil voor de vloer en ga laminaat kopen.

Laat een ruimte groter of kleiner lijken

Heb jij een kleinere ruimte waarvoor je op zoek bent naar een nieuwe vloer? Dankzij laminaat kan jouw ruimte optisch groter lijkt. Als de slaapkamer dan wat aan de kleine kant is, leg je het laminaat in de lengte om rust te creëren en om een langer geheel te krijgen. Voor een kleine ruimte is het ook verstandig om voor laminaat met een lichte kleur te kiezen. Heb je juist een grote ruimte en wil je deze wat knusser maken? Kies dan voor een donker laminaat in bijvoorbeeld visgraat. Dit geeft een mooie en luxueuze uitstraling.

Laminaat voor licht of intensief gebruik?

Er zijn diverse soorten laminaat te vinden. Zo zijn er hele stevige en slijtvaste planken, maar ook wat mindere. Dit hoeft voor jouw ruimte echter niet uit te maken. Laminaat wordt ingedeeld in diverse klassen, deze zijn gebaseerd op de mate van het gebruik. Zo wordt een woonkamer een stuk intensiever gebruikt dan bijvoorbeeld een slaapkamer. In de woonkamer lopen constant mensen, huisdieren of schuiven meubels. In een slaapkamer is dit niet het geval. Hier wordt een stuk minder met meubels geschoven en de tijd die er gebruik gemaakt wordt van de vloer is ook een stuk minder. Het is dus belangrijk dat je bij de aanschaf van laminaat goed kijkt naar de intensiteit die de vloer kan hebben. Kom je hier zo niet uit? Dan raden wij je aan om naar een speciaalzaak te gaan. De specialisten die in deze winkels werken kunnen je hier alles over vertellen en kunnen je zelfs voorzien van advies op maat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie