Afbeelding
Filippo Fortis 2019

Back to school/work: dit zijn de make-up trends en tips voor jou

24 augustus 2020 om 15:00 Beauty & Lifestyle

LEUSDEN Het normale leven (kunnen we daar nog van spreken?) gaat volgende week weer beginnen. Back to work en back to school. In de vakantie draag ik weinig tot geen make-up, maar nadat deze is afgelopen vind ik het des te leuker om me weer te verdiepen in de nieuwste producten en laatste trends. We vroegen Connie Man, dé make-up artist van MAC, waar we deze komende tijd niet zonder kunnen én wat de veelvoorkomende fouten zijn qua make-up (en hoe het anders kan).

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

Welke make-uptrend mogen we de komende maanden niet overslaan? 

De Bold lip: roodtinten zijn voor herfst/winter helemaal in de picture. En dan vooral het diepe rood, zoals een rode chilipeper. Een kleuraccent: dat kan heel subtiel zijn met bijvoorbeeld een gekleurd oogpotloodje. Reverse shading: in plaats van schaduw maken met donkere tinten ga je juist oplichten met highlight. En dan ook spelen met texturen zoals een crème of glossy highlight.

Zie je veranderingen in make-up sinds de wereld door Covid-19 op z’n kop staat? 

Ja, er is minder focus op lips in landen/regio’s waar het dragen van een mondkapje verplicht is. De ogen hebben hierdoor meer aandacht gekregen. De wenkbrauwen trouwens ook! En er is duidelijk meer interesse gekomen naar skincare. We zijn meer thuis en hebben ondertussen de home-spa ontdekt. 

Wat is de it-kleur lippenstift van het moment? 

Velvet Teddy.

Heb je dé tip voor een steady hand als je eyeliner op wilt doen? 

Waar we het onszelf vaak moeilijk maken qua eyeliner is dat we de druk erop leggen dat we het in één keer erop willen hebben. Het is veel makkelijker om je brush plat op de huid te leggen en kleine streepjes te zetten. Hierdoor heb je veel meer controle. Het werkt ook fijn om je oog open te houden. Niet alleen zie je dan veel meer van wat je aan het doen bent, maar het oog is dan ontspannen en kun je goed zien waar je de eyeliner wilt plaatsen.

Wat is er zo leuk aan make-up wat jou betreft? 

Dat de drempel laag ligt. Je kan van alles uitproberen en als je het niks vindt, dan is het er ook zo weer af! En make-up kan echt je mood veranderen, ook als je een off day hebt. Het kan je kracht geven wanneer je niet zo zeker bent of moet presteren. Dat is leuk aan make-up, het kan je echt helpen... En het is een accessoire bij je look!

Zijn er veelgemaakte fouten wat betreft make-up en wat zou je vrouwen aanraden die twee linkerhanden hebben als het op make-up aankomt? 

Dat we jaar in jaar uit dezelfde producten gebruiken. Wanneer je ouder wordt verandert je huid ook en dan is het goed om andere keuzes te maken. Ook maken we ons vaak op in te donkere badkamers, waardoor je niet goed kunt zien hoeveel je hebt aangebracht en of je de producten goed hebt aangebracht. Heb je twee linkerhanden, ga dan naar een make-up counter. Daar kunnen de mua je goed helpen bij vragen en je laten zien hoe je de producten moet gebruiken. Bij MAC trainen we elk kwartaal onze mua op productkennis, make-uptechnieken en trends.

door Femke van Soest

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Connie Man, make-up expert bij MAC.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie