Afbeelding
Wijkkamer Alandsbeek

Inloop voor mantelzorgers in Alandsbeek

24 augustus 2020 om 12:01 Zorg

LEUSDEN Vanaf donderdag 27 augustus organiseert het wijkontmoetingspunt Wijkkamer Alandsbeek -samen met een aantal professionals uit de zorg- de laagdrempelige ‘Inloop Samen Zorgen’

Bij een kop koffie of thee kunnen mantelzorgers hun hart eens luchten, ervaringen uitwisselen of in informele sfeer vragen voorleggen aan deskundigen. Bij elke inloop zijn namelijk twee professionals uit de zorg aanwezig: een wijkverpleegkundige, mantelzorgmakelaar, WMO-consulent en/of een praktijkondersteuner van de huisarts werken mee aan dit initiatief. Zij luisteren, denken mee en wijzen zo nodig de weg.

Door naar de mensen toe te komen en een luisterend oor te bieden hopen de organisatoren met meer mantelzorgers in contact te komen om hen te ondersteunen in hun taak. De bedoeling van dit laagdrempelige project is dat mensen die vrijwillig zorg verlenen aan een ander niet overbelast raken. Het is belangrijk om tijdig met elkaar in gesprek te komen. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan men denkt.De Inloop Samen Zorgen is bedoeld voor bewoners van Alandsbeek en omstreken. En zoals de naam al zegt: je hoeft je niet vooraf op te geven maar kunt gewoon aan komen lopen.

De inloop is om de week op donderdag van 15.00 – 16.00 uur in Wijkkamer Alandsbeek aan de Kokmeeuw 2. Mocht dat tijdstip niet schikken dan kan een passende afspraak worden gemaakt (WhatsApp 06 82380251 of buurkrachtalandsbeek@gmail.com).

Bezoek de website voor meer informatie over data en wanneer de verschillende zorg-professionals aanwezig zullen zijn: http://www.buurkrachtalandsbeek.nl/inloop-samen-zorgen/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie