Afbeelding
Werkplek thuis

Personeel motiveren op afstand

24 augustus 2020 om 13:31 Partnercontent

In de afgelopen jaren was het als ondernemer een aardige uitdaging om goed personeel te vinden en te behouden. Met een tekort aan personeel en een goed draaiende economie, was er veel keuze aan goede banen voor de gemiddelde werknemer. Dit zorgde voor een toenemend aantal secundaire benefits om werknemers enthousiast te houden. Hippe kantoorruimtes, team building events, gratis fruit en lunch op kantoor en sport abonnementen van de zaak. Nu een groot deel van Nederland sinds april thuis werkt, verandert deze situatie. Van een motiverende kantooromgeving moeten medewerkers vanuit huis werken en op afstand aan de slag.  Met beperkt persoonlijk contact en de nodige uitdagingen om thuis te werken, is het des te belangrijker om werknemers tevreden te houden. Hoe zorg je dat jouw mensen gemotiveerd blijven in deze situatie?

Toon betrokkenheid

Ook al wordt thuiswerken door de regering gestimuleerd en werkt een groot deel van Nederland thuis, toch is de impact voor elke werknemer anders. Zorg daarom dat je als ondernemer of manager op de hoogte bent van de thuissituatie van jouw team. Het feit dat je interesse toont en dat werknemers hun verhaal kwijt kunnen, heeft vaak al een positief effect. Ondervinden mensen thuis problemen, probeer dan samen een oplossing te vinden. Zo kan een stukje flexibiliteit in werktijden zorgen voor meer productiviteit voor mensen die thuis met kinderen zitten, of waar een werkplek gedeeld moet worden.

Werkplek faciliteiten

Veel organisaties waren niet klaar voor een massale thuiswerk situatie toen het corona virus plotseling voor een omslag zorgde. Nu we een paar maanden verder zijn en het er naar uit ziet dat ook in de komende periode thuiswerken aan de orde van de dag blijft, is het goed om te evalueren hoe mensen optimaal thuis kunnen werken. Niet elke werknemer heeft thuis een goede werkplek, of is bereid om daarin te investeren. Overweeg daarom als ondernemer om hieraan bij te dragen. Een goed bureau en een comfortabele stoel dragen bij aan minder fysieke klachten en verzuim. Ook zaken als een in hoogte verstelbaar beeldscherm zorgen voor een betere ergonomie. Deze investering levert zichzelf snel op als mensen hierdoor productiever zijn en prettiger werken.

Leuke extraatjes

Bied je als ondernemer op kantoor zaken als gratis lunch, goede koffie of een sportruimte aan? Overweeg dan om ook voor de thuiswerk situatie wat extra´s te doen. Zo kan je zo nu en dan een lunch laten bezorgen of je werknemers een koffieabbonnement van Gio koffie aanbieden. Dit soort kleine details zorgen voor een gevoel van waardering. Ook kan je bijdragen aan een sport abonnement of flexibiliteit in werkuren geven om medewerkers tussen het werk door te laten sporten. Fitte werknemers zijn minder snel ziek en meer gemotiveerd.

Social talk

Bij contact op afstand via telefoon of online tools, blijft de conversatie veelal beperkt tot de inhoud en de specifieke taken van eenieder. Daarbij wordt voorbijgegaan aan de gebruikelijke interactie op kantoor, zoals gesprekken over het weekend, vakanties of algemene ontwikkelingen in het bedrijf. Plan daarom ook tijd in voor social talk, zodat collega´s op de hoogte blijven van elkaars situatie en van wat er speelt in het bedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie