Mariska Hilhorst bij Het VlinderHuys
Mariska Hilhorst bij Het VlinderHuys P. Boschman

Back on Track; Met je rechterhersenhelft van hoofd naar hart.

25 augustus 2020 om 14:34 Activiteiten Deel je nieuws

AMERSFOORT - Mariska Hilhorst van Atelier Kiemkracht start 16 september vanuit Het Vlinderhuys aan de Barchman Wuytierslaan 51 in Amersfoort met workshopserie Back on Track. In een reeks bijeenkomsten van 8 woensdagochtenden leren deelnemers hoe zij op een creatieve manier hun innerlijke kompas kunnen volgen.

Het volgen van je innerlijke kompas geeft je naast richting ook vertrouwen. Zeker in uitdagende tijden waarin veel onzekerheid wordt ervaren, gebruiken de meeste mensen hun linkerhersenhelft om te functioneren; verstandelijk denken, beslissen en vooral controle hebben en houden. Dit geeft veel stress en frustratie. Door meer gebruik te maken van je rechterhersenhelft creëer je ruimte om te ontspannen, je gaat nieuwe mogelijkheden zien en leert meer op jezelf te vertrouwen. Als beeldend kunstenaar weet Hilhorst hoe je door creatief te werken deze rechterhersenhelft kan activeren en zo een brug van hoofd naar hart creëert.

Door middel van tekenen, schilderen, collages, boetseren en andere creatieve werkvormen te combineren met ondersteunende meditaties en ontspanningsoefeningen krijgen deelnemers meer zelfbewustzijn. Zij geven letterlijk vorm aan wat er in hen leeft en leren hierdoor zichzelf beter kennen en begrijpen. Op die manierontstaan nieuwe ontdekkingen en inzichten. 

Ook de natuur wordt ingezet; het VlinderHuys ligt op een prachtige locatie, een oase van rust midden in de stad waar zowel ruimte als inspiratie te vinden is. Dé ingrediënten om creatieve energie te laten stromen.

De werkvormen die gebruikt worden zijn voor iedereen toegankelijk en ook thuis toe te passen, zodat je ook na de reeks weet hoe je zelf je innerlijke kompas kunt blijven volgen.

Hilhorst: “Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om in plaats van geleefd te worden weer vanuit jezelf te gaan leven. De afgelopen periode heeft voor mij bevestigd dat het tijd is om meer vanuit ons hart te gaan leven. Dat we relaxter naar onszelf en de wereld om ons heen leren kijken en zo de kunst van het leven kunnen ervaren.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.atelierkiemkracht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie