Tennis bij LTV Leusden
Tennis bij LTV Leusden .

Regionale jeugd-tenniskampioenen bekend

31 augustus 2020 om 15:16 Tennis

LEUSDEN Op de tennisparken van LTV Randenbroek en LTV Leusden werden afgelopen weekend de Tennis033-ITA-jeugdkampioenschappen gespeeld. Dit toernooi wordt georganiseerd voor de jeugd van de zeventien samenwerkende tennisverenigingen in de regio Amersfoort.

Dit jaar werd het toernooi voor het eerst in één weekend afgewerkt in plaats van een week. Er werden enkelspel-partijen gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Ondanks het winderige en regenachtige weer tijdens de finaledag verwarmden de jonge spelers het publiek met mooi tennis. Dat de regio tennistalent heeft, bleek  volgens de organisatie al bij alle finalisten in de jongste categorie.

Bij de meisjes 11-12 won de jonge Djanik Aprahamian de finale van Isa Melgert. Bij de jongens 11-12 won Levi Bakker van Aaron Hoksbergen. In de finales van 11-14 won bij de meisjes Esmée Köhler in een spannende driesetter van Kiki den Boer. Luuk van Welij won het toernooi bij de jongens in deze categorie. Hij had na drie wedstrijden de finale bereikt, maar zijn tegenstander Sven Koelewijn moest aan het begin daarvan helaas geblesseerd opgeven. De oudste categorie jeugdspelers, die deels ook al actief is in seniorentoernooien, liet fraaie staaltjes tennis zien. In deze categorie 13-17 won Annelein van Urk van Isis Westerhof en Stijn Hofman versloeg Mink Amersfoort.