'Alles aan het karten is leuk. De snelheid, de competitie en de adrenaline.'
'Alles aan het karten is leuk. De snelheid, de competitie en de adrenaline.' KartPhoto.com

Talentvolle karter Mick van den Bergh (11) zoekt aansluiting bij de top

4 september 2020 om 07:30 Overig

LEUSDEN De 11-jarige Mick van den Bergh rijdt bij het topteam CRG Holland van Dennis de Bruijn waar grote namen zoals Nico Hulkenberg en Giedo van der Garde hun carrière ook zijn gestart en hij rijdt vooraan mee in de klasse Rotax Minimax. Mick van den Bergh woont in Leusden een zit het nieuwe schooljaar in groep 8 van de Hobbit. De laatste wedstrijd reed de snelheidsduivel de eerste twee ronden van het NK. Daar bewees hij opnieuw zijn talent met aansprekende resultaten. 

Mick vertelt: ,,Op vaderdag was er bij de indoor kartbaan van Coronel in Huizen waar er vaak een vader-zoondag wordt gehouden. Toen we klaar waren met rijden, wilde ik niet meer uit de kart, omdat ik de snelheid zo leuk vond”, aldus Mick. ,,Alles aan het karten is leuk. De snelheid, de competitie en de adrenaline.”

De snelle Leusdenaar werd zaterdag 30 augustus vierde in de finale en zondag erop in de finale zesde. Een lucratief weekeinde derhalve, want Mick had met die keurige uitslagen veel punten gepakt voor het kampioenschap en hij mocht naar het podium voor de top 5 in de Minimax. ,,Ik ben er heel tevreden mee. Ik heb heel grote stappen gemaakt.”

Hoe dat dan kwam? Hij wist het niet precies. ,,Gewoon, ineens”, zei Mick. ,,Ik heb ook wel veel getraind. En Dennis de Bruijn van CRG Holland leert mij veel. Ik krijg van hem goede tips en ondersteuning. Eindhoven is niet mijn favoriete baan, maar ik was toch snel, ik rijd er wel goed op.” 

MEER WEDSTRIJDEN Dat kwam dan mooi uit, want door het uitgestelde seizoen als gevolg van de coronacrisis zag de organisatie van het NK zich genoodzaakt om twee ronden van het kampioenschap in één weekeinde te houden. Dat betekende vier wedstrijden in plaats van de gebruikelijke twee. Of dat niet zwaar was? ,,Ik vond het juist leuk veel wedstrijden te kunnen rijden.”

Het is voor Mick pas zijn derde jaar als wedstrijdrijder. Eerst reed hij een jaar in de Parolin Rocky-klasse, vorig jaar een jaar in de Rotax Max Micromax en nu dus in de Rotax Max Minimax-klasse. Mick heeft door de vreemde coronatijd na de BNL Kick-Off , waar hij een derde plaats wist bemachtigen, de overstap gemaakt naar de Minimax wat hem ondanks de korte voorbereiding goed bevalt. Dat hij erin slaagt meteen zo consequent voorin te rijden, belooft dus nog wat voor de rest van het seizoen. ,,Ik heb nu vier wedstrijden gereden waarvan drie in de Minimax-klasse. Het gaat lekker, dus laat de rest van het seizoen maar komen.”

Mick rijdt het Nederlands kampioenschap, Belgisch kampioenschap en in november zelfs een wedstrijd in het Europees kampioenschap op het prachtige circuit van Campillos in Zuid Spanje.

Hij is te volgen op Instagram: mickvdbergh.

Mick rijdt vooraan mee in de klasse Rotax Minimax.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie