Afbeelding
De Puupenkoppen

Carnavalsoptocht 2021 van de Puupenkoppen gaat niet door

4 september 2020 om 08:24 Corona

ACHTERVELD Carnavalsvereniging de Puupenkoppen laat weten dat de caranvalsoptocht van 2021 in Achterveld niet doorgaat. Met meer dan 10.000 bezoekers en ruim 50 groepen ziet de vereniging geen mogelijkheden om de veiligheid binnen de 1,5 meter regel te kunnen garanderen en waarborgen.

De optochtcommissie en het bestuur van de Puupenkoppen heeft dinsdag overleg gehad met de gemeente Leusden en politie over de optocht van 2021 in Achterveld. ,,Al snel werd duidelijk dat het organiseren van een normale optocht, binnen de huidige coronamaatregelen, niet tot de mogelijkheden behoort en ook alternatieven nog steeds de nodige risico’s en onzekerheden met zich meebrengen”, zo laat de vereniging weten. ,,Na rijp beraad is dan ook met pijn in het hart besloten om de carnavalsoptocht 2021 in Achterveld niet door te laten gaan.”

Voorzitter Ben Houtveen benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat het vooral nu van belang is om duidelijkheid te verschaffen aan bouwers en vrijwilligers, aangezien iedereen in de startblokken staat om te beginnen met de voorbereidingen en het bouwen. 

2022 ,,De optocht is het hoogtepunt van alle festiviteiten tijdens het carnavalsweekend in Achterveld, het feit dat deze niet doorgaat heeft een grote impact op iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt en hierbij nauw betrokken is.” Ben Houtveen spreekt de hoop uit dat er in 2022 gewoon weer een optocht zal zijn en dat de vereniging weer kan rekenen op ieders steun en bijdrage aan dit grote feest.

PRINSENBAL Informatie over de verdere invulling en het wel of niet doorgaan van de overige festiviteiten tijdens het carnavalsweekend onder de huidige coronamaatregelen zal volgens Ben Houtveen de komende weken bekend worden gemaakt. Overigens is al wel bekend dat het Prinsenbal, zij het in aangepaste vorm, vooralsnog doorgaat en dan zal de vers gekozen Prins worden voorgesteld.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie