Afbeelding
Piet Schopping

Regioschilderij tot 21 december in Leusden

15 september 2020 om 16:29 Kunst

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester neemt maandag 21 september het schilderij ‘Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen’ in ontvangst. Het schilderij, gemaakt door de Amersfoortse schilder Piet Schopping, is op tournee langs alle regiogemeenten van de Regio Amersfoort. 

Nadat het eerder te zien was in de gemeente Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten en Eemnes, is het schilderij nu te bewonderen in het Huis van Leusden. Daar krijgt het voor de komende drie maanden een prominente plek bij de entree van de raadzaal. 

Het schilderij staat symbool voor de elementen die de regio verbinden en vloeit voort uit de dialooggroep Regioprofilering. In deze dialooggroep is gebleken dat het een lastige opgave is om één beeldmerk voor de regio te formuleren. Juist de diversiteit van de verschillende gemeenten maakt de regio Amersfoort.

De dialooggroep heeft wel een aantal aanbevelingen gedaan. Om deze kracht bij te zetten heeft de dialooggroep het schilderij ‘Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen’ aan het Bestuurlijk Platform gegeven. Een schilderij, waarop vanuit iedere gemeente in de regio een icoon staat. Het schilderij is gemaakt door Piet Schopping, een autistische man met een verstandelijke beperking. Het schilderij wordt namens de kunstenaar door de heer Klarenbeek van Amerpoort aan de burgemeester overhandigd.

In de Regio Amersfoort werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg samen aan vraagstukken die gemeentegrenzen overstijgen. Inwoners, organisaties en andere belanghebbenden worden hierbij betrokken via dialooggroepen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie