Veel aanloop bij atelier van Edith Boerma (Archieffoto 2018).
Veel aanloop bij atelier van Edith Boerma (Archieffoto 2018). Hans Beijer

Corona dwingt Open Atelier Route ook in 2021 tot alternatief programma

6 oktober 2020 om 17:18 Corona

LEUSDEN Door het coronavirus kon de Open Aterlier Route in Leusden en Woudenberg in 2020 geen doorgang vinden. De route in 2021 staat gepland op zaterdag 17 en zondag 18 april, maar het bestuur verwacht dat het leven ook in het voorjaar 2021 nog niet terug zal zijn in het oude normaal: ‘Daarom hebben we nagedacht over alternatieven voor de route.’

,,Het lijkt ook in 2021 niet verstandig om de route in de traditionele vorm bij de kunstenaars thuis in het atelier, tuin of huiskamer te organiseren. Ook de traditionele openingsavond en overzichtstentoonstelling zal in 2021 komen te vervallen”, schrijft het bestuur. 

Het idee is om een ‘Kunstkijkroute’ te organiseren, verdeeld over ongeveer twaalf grote locaties in de gemeenten Leusden (Stoutenburg en Achterveld) en Woudenberg waar, afhankelijk van de grootte van de ruimte, tussen de vier en zes kunstenaars kunnen exposeren.

Het bestuur heeft al enkele locaties op het oog, denkende aan bijvoorbeeld het Huis van Leusden, Groot Zandbrink, Garage Doornekamp en nog wat andere locaties.
Bij voldoende draagvlak voor bovenstaande alternatieve route, zal het per 1 december mogelijk zijn om digitaal in te schrijven voor de route 2021.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie