Maartje van der Weide en Jan Hoogstraten zetten hun plannen voor een duurzame camping aan de Doornseweg door.
Maartje van der Weide en Jan Hoogstraten zetten hun plannen voor een duurzame camping aan de Doornseweg door. Daan Bleuel

Ondernemers zetten plannen voor duurzame camping door

14 oktober 2020 om 13:14 Politiek

LEUSDEN De Driebergse ondernemers Maartje van der Weide en Jan Hoogstraten (van het bedrijf De ReCreatie) zijn vastbesloten hun plannen voor een duurzame camping op de plek van voormalig kampeerterrein Kamp Waterloo aan de Doornseweg door te zetten. Dat vertelde het tweetal gisteravond in een video-bijeenkomst aan leden van de Leusdense gemeenteraad. 

door Daan Bleuel

Ook nu het college recent -na juridisch onderzoek- vaststelde dat de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt aanzienlijk minder ruim zijn dan het zich aanvankelijk liet aanzien, willen Van der Weide en Hoogstraten door. Als het aan hun ligt, kan de camping eind maart 2021 in bedrijf genomen worden. Of dat een realistisch scenario is, zal de tijd moeten leren. 

TUSSENBALANS Wethouder Kiel zei tijdens de bijeenkomst ernaar te streven in december met een tussenbalans voor de gemeenteraad te komen. Dan zal meer duidelijkheid worden gegeven of de plannen van de Driebergse ondernemers passen binnen de huidige bepalingen van het bestemmingsplan. Als het bestemmingsplan zou moeten worden gewijzigd, kunnen belanghebbenden daar bezwaar tegen aantekenen in (vaak tijdrovende) beroepsprocedures. De omwonenden van het terrein hebben zich tot nu toe fel tegen de plannen gekeerd. 

Collega Jordi de Jong deed op de site van RTV Utrecht uitgebreid verslag van de bijeenkomst. De Leusder Krant en RTV Utrecht werken in dit dossier samen om meer journalistieke slagkracht te organiseren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie