Afbeelding
Pixabay

Corona-snelteststraat in Amersfoort: ‘binnen kwartier uitslag via een vingerprik’

14 oktober 2020 om 17:21 Corona Coronavirus

LEUSDEN Nu het mogelijk is om corona-snelteststraten te openen, krijgt Amersfoort er ook één. Bij dit testpunt is het mogelijk om binnen een kwartier te weten te komen of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen het coronavirus. De straat is gevestigd op de Natriumweg en opende donderdag haar deuren. 

door Jeroen van der Veer

Via de website www.sneltestpunt.nl is het voor mensen mogelijk om te reserveren. De test kost bij deze commerciële aanbieder 42,95 euro en wordt niet afgenomen via een stokje in de keel en neus. Zo werkt deze teststraat met een vingerprik en aan de hand daarvan wordt gekeken of het coronavirus in het lichaam aanwezig is geweest.

Volgens de website van Sneltestpunt is de test voor 99,3% nauwkeurig en is er een CE-verklaring en IDV-keurmerk en voldoet de teststraat aan de EU-richtlijn.

Mogelijke uitslagen
Er zijn volgens de aanbieder vier testuitslagen mogelijk: een persoon heeft op het moment een acute (primaire) infectie en er zijn antistoffen aangemaakt of deze worden nog steeds aangemaakt. Hij of zij is op dat moment besmettelijk voor anderen.

Het is daarnaast mogelijk dat de geteste persoon al eerder in aanraking is geweest met het coronavirus en het lichaam daarom antistoffen heeft aangemaakt. De acute primaire infectiefase is voorbij.

Iemand kan ook in aanraking zijn geweest met het coronavirus waardoor het lichaam antistoffen heeft aangemaakt of nog steeds aanmaakt. Hij of zij zit in de overgangsfase van een acute infectie naar de opbouw van antistoffen. Bij deze positieve testuitslag is het advies om na 14 dagen opnieuw te testen.

Tot slot kan de uitslag zijn dat iemand waarschijnlijk (nog) niet in aanraking geweest met het coronavirus. Of zich in de incubatietijd bevindt. In deze periode kan iemand wel anderen besmetten, ook al ervaart hij of zij geen klachten. Het advies is om de test na twee weken nogmaals uit te voeren of wanneer er toch klachten of symptomen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie