Ooit reden Henk en Rina Paehlig als Amsterdammers Leusden in. Nu zijn het echte Leusdenaren na 32 jaar.
Ooit reden Henk en Rina Paehlig als Amsterdammers Leusden in. Nu zijn het echte Leusdenaren na 32 jaar. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Verhuisverhalen: Echtpaar Amsterdammers inmiddels echte Leusdenaren

21 oktober 2020 om 15:15 Wonen

LEUSDEN Het echtpaar Paehlig is al achtenveertig jaar getrouwd. Het grootste deel van hun leven wonen ze in Leusden. ,,Ja, we wonen langer in Leusden dan we ooit ergens anders hebben gewoond”, beaamt Rina, ,,maar in het begin was het helemaal niet gemakkelijk.” Henk valt haar gelijk bij: ,,Nee, we kwamen uit Amsterdam. Dat was in het begin heel moeilijk. Wij met onze Amsterdamse mentaliteit.”

Arnoud J Spaaij

Dat was in 1978. Leusden kon je toen vanuit het westen van Nederland alleen bereiken vanaf de snelweg via de Lokhorsterweg of via Stoutenburg. Leusden was groeigemeente en de Bankgirocentrale besloot, naast een vestiging in Amsterdam, ook een groot pand in Leusden te bouwen. Het was de grootste werkgever in Leusden. ,,Ja, zo kwamen wij ook in Leusden terecht”, zegt Henk. Dat was nogal een omslag kleine dorp Leusden. ,,Er waren meer collega’s uit Amsterdam bij de Bankgirocentrale. We vormden zelfs ‘team Amsterdam’,” lacht Henk, ,,we zagen Leusden groeien. En we sloten ons aan bij het verenigingsleven. Bij LTV Leusden en ik ging voetballen.” Vitaal zijn ze nog steeds. ,,We golfen allebei”, zegt Rina. ,,Zo’n partijtje golf zorgt echt voor een halve dag beweging.”

TOILETRAAMPJE Zo ging het echtpaar zich in de loop van de jaren echt thuis voelen in Leusden. Aanvankelijk woonden ze in de wijk Akkerhoeve. ,,Maar in 1988 kregen we de kans om grond te kopen hier in ‘t Ruige Veld. Dit huis hebben we zelf laten bouwen. Het huis is ontworpen door Jan den Hertog”, vertelt Henk. ,,Een kenmerk zijn de gresbuizen die hij altijd in zijn ontwerp meenam. Let er maar eens op. Er staan heel wat huizen die dat hebben als toiletraampje.” Henk begint te lachen: ,,Maar wij wilden dat niet. We vonden het niks en moesten het extra betalen. Ik zei toen tegen Den Hartog ‘Als jij dat erin wilt, moet jij het ook maar betalen’ en ja, toen ging het niet door.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


De woning heeft een riante tuin. - ARV & MAYK

STAP ,,We wonen hier al 32 jaar.” Henk en Rina kijken elkaar met enige weemoed aan. ,,Ja”, zegt Henk, ,,we kennen hier iedere schroef en ieder spijkertje.” Vertrekken uit de woning is opnieuw een stap in het leven. ,,We gaan het huis echt missen. De tuin”, zegt Rina, ,,Al is dat een van de redenen om te verhuizen. Het is gewoon veel werk om bij te houden. We wilden echt levensbestendiger wonen.”

Hun nieuwe huis bleek vlakbij te staan. Slechts tweehonderd meter verderop in de wijk. ,,Een tussenwoning met de mogelijkheid om zowel boven als, in de toekomst, beneden te slapen. We hadden het geluk de woning te kunnen aankopen met hulp van het team van Herbrink Makelaars.”

Met Herbrink Makelaars waren ze bekend. De makelaar is inmiddels al meer dan 25 jaar actief in de regio. Henk: ,,Als je zo lang hier woont, dan ben je beiden al snel een Leusdens gezicht. Roald Herbrink en Marina Keijzer hebben ons dan ook perfect geholpen.” De verkoop door Herbrink ging vlot. Op de dag dat het huis op Funda kwam, waren er gelijk meerdere bezichtigingen, maar de eerste belangstellende heeft het huis gekocht. ,,Die kwam met zijn eigen aankoopmakelaar. Maar daarmee hebben wij niet veel te maken gehad. Alles werd door Herbrink onderhandeld, de technische keuring en de afspraak over de verkoopprijs. Daar hebben we geen omkijken naar gehad. We wachten alleen nog op de definitieve afronding en overdracht.”

,,Eind december gaan we verhuizen. We hebben nog even om in onze nieuwe woning alles te verbouwen. En ons te verdiepen over hoe we alles willen inrichten. Ja dat is dan best een luxeprobleem”, lacht Rina.

Dit verhaal wordt u aangeboden door
Herbrink makelaars o.g.
Hamersveldseweg 56
3833GS Leusden
Tel. 033-4950950
www.herbrink.nl


Het huis is ontworpen door architect Jan den Hertog. - ARV & MAYK

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie