Afbeelding
KC Berkelwijk

Klimaatvideo: wethouder Van Beurden toont duurzame KC Berkelwijk

26 oktober 2020 om 19:34 Natuur en milieu

LEUSDEN De gemeente Leusden heeft onlangs een video gepubliceerd waarin wethouder Erik van Beurden de kijker meeneemt naar het eerste gasloze, duurzame schoolgebouw van Leusden. Bekijk de video onderaan dit artikel.

door Daan Bleuel

In de video vertelt schoolleider Pim Frijhoff van De Heerd (één van de gebruikers van het nieuwe gebouw) over alle duurzame maatregelen die bij de bouw zijn genomen. KC Berkelwijk is bij de start van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen. De basisscholen De Heerd en De Holm zijn belangrijke gebruikers. Daarnaast zijn ook kinderopvangorganisatie Humankind en de taalscholen van scholenkoepel Voila in het gebouw ondergebracht. 

Zonnepanelen, warmtepompen en alternatieve hemelwaterverwerking maken van KC Berkelwijk één van de duurzaamste gebouwen in Leusden. Op het dak liggen zoveel zonnepanelen, dat het gebouw per saldo meer energie levert dan het zelf nodig heeft. 

Over deze aspecten en veel meer publiceerde de Leusder Krant enige tijd geleden een uitgebreid artikel. De video van de gemeente werd gemaakt in het kader van de Klimaatweken van de provincie Utrecht. Wethouders van Utrechtse gemeenten dagen elkaar in een video uit iets te vertellen over maatregelen die de opwarming van het klimaat moeten tegen gaan.

Bron video: Gemeente Leusden 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie