Afbeelding
Pixabay

Medicijnen bij spoedzorg in regio vanaf januari thuisbezorgd

3 november 2020 om 16:27 Zorg

LEUSDEN Inwoners van de regio Eemland krijgen vanaf 1 januari bij spoedzorg hun medicijnen thuisbezorgd. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid hebben hierover namens alle zorgverzekeraars in Nederland afspraken gemaakt. Eerder leefden in de regio zorgen over de bereikbaarheid van de spoedapotheek door een conflict tussen apothekers en verzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

Tot eind 2020 kunnen inwoners hun spoedmedicatie ’s nachts, ’s avonds en in het weekend nog (laten) ophalen bij Dienstapotheek Eemland, schrijft Zilveren Kruis. ,,Daarna stopt het contract dat de apotheek met zorgverzekeraars had. Vanaf 1 januari zijn met een andere partij afspraken gemaakt, waarbij de medicijnen thuis worden bezorgd. Mensen kunnen dan na een bezoek aan de huisartsenpost of spoedeisende hulp meteen naar huis en hoeven niet meer op hun medicijnen te wachten terwijl ze ziek zijn.”

Apothekers, huisartsen en andere betrokkenen in de regio worden volgens de verzekeraar binnenkort geïnformeerd over de exacte werkwijze vanaf 2021.
In Nederland bestaan in diverse regio’s zogeheten dienstapotheken. Dit is een apotheek waar mensen buiten de normale openingstijden bij spoed medicijnen kunnen (laten) ophalen. Net als bij andere spoedzorg in Nederland is er geen concurrentie. De dienstapotheek maakt een afspraak met twee zorgverzekeraars in de regio. Deze geldt voor alle verzekerden van alle zorgverzekeraars in de regio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie