Jane Goodall
Jane Goodall S. Roest

Leerlingen groep 8B Kla4 winnen entreekaarten Ouwehands Dierenpark

5 november 2020 om 16:18 lokaal Deel je nieuws

Groep 8B van basisschool Kla4 in Leusden heeft meegedaan aan een wedstrijd geïnitieerd door Ouwehands Dierenpark in samenwerking met het Jane Goodall institute. Jane Goodall, is een wereldberoemde biologe, zij zet zich al jaren in voor de natuur en vele diersoorten, in het bijzonder de Chimpansees.

De opdracht van de wedstrijd was: beschrijf duidelijk wat jullie idee is om in actie te komen voor mens, dier en natuur. Alle jongens en meiden hebben in groepjes bedacht hoe we met elkaar beter kunnen zorgen voor de wereld. Er is een nieuwsbrief gemaakt met actuele artikelen over de plastic soep.  Er is een opruimactie in de eigen buurt rond school uitgewerkt. En de verschillen tussen ‘ tenminste houdbaar tot ’ en ‘ te gebruiken tot ’ zijn uitgezocht. De inzending is zelfs begeleid door een Engels gesproken filmpje speciaal voor Jane Goodall.

Als dank voor hun inzending ontvingen de leerlingen een filmpje van Jane Goodall waarin ze zegt trots te zijn op de inzet van de kinderen. Ook laat Jane Goodall de kinderen weten dat zij het verschil kunnen maken voor deze planeet, voor mens, dier en millieu

Groep 8B heeft met haar creatieve en veelzijdige inzending entreekaarten gewonnen voor Ouwehands Dierenpark. Daar kunnen zij het nieuwe Bonoboverblijf bezoeken. De kinderen zijn heel blij met deze waardering.

leerlingen groep8B
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie