Klaas Roskam: 'Schelden, schreeuwen en tieren helpt niet!'
Klaas Roskam: 'Schelden, schreeuwen en tieren helpt niet!' Carlos Genders
Raadgever

Klaas Roskam (VVD): ‘Kom van die Tribune af...en doe mee’

14 november 2020 om 07:30 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Klaas Roskam, raadslid VVD, over gezondheid.

,,Rare titel lijkt het, maar het is ook een rare tijd die wij zo niet kennen. De hele maatschappij op z’n kop, alles is anders dan voorheen. Gezondheid is voor iedereen een belangrijk goed, of je nu jong bent of ouder. Maar ja, hadden wij ouderen niet zelf geleerd en doorgegeven aan onze jeugd: accepteer niet alles, maar denk na voor je iets doet? Oh ja? Hoezo? En wie zegt dat? Je kunt toch ook linksaf in plaats van rechtdoor, enz.”

,,Toch kan het soms geen kwaad om je eigen gezondheid en die van anderen te respecteren. Het helpt dan ook om te bedenken dat gespecialiseerde virologen weten waar zij over praten. Goed dat de politici, die ook vaak denken ‘ja maar...’, eindelijk langzaam beginnen te leren dat zij er geen verstand van hebben. Dit virus is volkomen politiek ongevoelig en heeft geen achterban.”

SCHELDEN EN TIEREN HELPT NIET ,,Emoties voeren de boventoon op het moment en dat is ook wel begrijpelijk. Je werk is weg, je mooie bedrijf moet dicht, de gezelligheid van met elkaar zijn is verdwenen. Een streep door al je ambities voor de toekomst en een gedwongen heroriëntatie over hoe nu verder. Toch heb je juist nu elkaar nodig. Schelden op politie en BOA’s, ambulancepersoneel, verpleging, artsen… zij zijn er voor iedereen.”

,,Hou er mee op.

In de supermarkt mensen de les lezen die aan je vragen om de regels te volgen.

Hou er mee op. Het scheelt tijd en ergernis.”

AANDACHT VOOR ELKAAR ,,Help jongeren, luister naar ze en denk nu eens positief mee. Het is voor hen extra moeilijk, als je in de bloei van je leven bent en net de wereld aan het ontdekken bent. Welke sportmogelijkheden zijn er, bied jongeren een podium voor het ontwikkelen van creatieve ideeën die zij hebben en neem jongeren mee in de ‘reis’ die jezelf hebt gemaakt. Leer van elkaar.”

,,Kijk om je heen waar jezelf kunt helpen en ga met elkaar in gesprek. Het is niet meer interessant wie het beste jongetje of meisje van de klas is, haast hebben is ook al geen issue. Geef elkaar de ruimte op de weg, het fietspad, in de winkel. Er is genoeg tijd beschikbaar. Vereenzamen is niet alleen voor ouderen maar ook voor jongeren die ook niet meer weten wat zij moeten. Dit alles is niet links, niet rechts.”

BETROKKENHEID ,,Ook de politiek in de gemeente heeft u nodig. Heel veel zaken hebben betrekking op ons allen in Leusden en ook dan is het niet goed dat een handjevol zich daar alleen mee bezig houdt. Op de tribune zitten en roepen ‘ze luisteren niet, doen maar wat en hebben nergens verstand van’, werkt niet.”

,,Kom ervan af en help mee, denk mee, dan maken wij het samen nog mooier in Leusden. Heb je vragen of wil je iets aan mij kwijt; dat kan altijd bel of mail mij!”

Klaas Roskam, raadslid VVD Leusden, Stoutenburg en Achterveld, tel. 06-53841108, k.roskam@wxs.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie