Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Prins IJstijd en Adjudant Tijdloos: ‘duo loopt voorop in lastige tijd’

11 november 2020 om 13:23 Verenigingen

ACHTERVELD Met een online presentatie is prins carnaval van carnavalsvereniging De Puupenkoppen voorgesteld. Een livestream van de proclamatie vanuit de klokkentoren van de Sint Jozefkerk maakte de bekendmaking extra bijzonder.

Arnoud J Spaaij

Woensdagmorgen startte de carnavalsvereniging klokslag elf uur de uitzending via haar website. De film was zo geprogrammeerd dat om elf minuten over elf prins carnaval bekend werd. IJsbrand Zwanenburg zal dit carnavalsseizoen als Prins IJstijd voorgaan in de polonaise. Richard Ernsten vergezelt de prins als Adjudant Tijdloos.

Voorzitter van de carnavalsvereniging, Ben Houtveen, liet in zijn introductie weten trots te zijn dat er een prins voor dit seizoen is. De horeca is deels gesloten waardoor vrijwel alle carnavalsactiviteiten zijn afgelast. De optocht van dit jaar, en ook de optocht van tweeduizendeenentwintig, is afgelast. Zonder dergelijke hoogtepunten lijkt de rol van de carnavalsvereniging minimaal. Toch benadrukte zowel Houtveen als prins IJstijd dat de vereniging ook haar sociale werk wil blijven doen. Daartoe horen ieder seizoen bezoekjes aan zieken, alleenstaanden of ereleden. Nu gaat de aandacht ook uit aan mensen die getroffen zijn door corona. Hoe de prins en zijn adjudant een rol kan spelen hangt af van de regels en omstandigheden die rondom corona gelden op bepaalde momenten.

Zowel Houtveen als prins IJstijd benadrukten dat de vereniging wel haar sociale werk wil blijven doen

IJsbrand Zwanenburg is werkzaam in zijn eigen bouwonderneming en woont met zijn vrouw en kinderen in De Glind. Hij is een echte oudgediende, ooit was hij adjudant IJs-zie voor de vereniging, en hij is er als raadslid even tussenuit is geweest. Maar het carnaval zit als een virus in zijn lijf.Zo ook bij Richard Ernsten, hij is getrouwd en woont met zijn echtgenote en twee kinderen in Achterveld. Hij is rotsvast verbonden met Achterveld en ervaren als raadslid, adjudant en prins. Als Prins Herbie stond hij in Puupenkoppenland, zoals Achterveld wordt genoemd in carnavalstijd, eerder een seizoen lang zijn mannetje.
Prins IJstijd sloot zijn online-toespraak tot de carnavalskijkers af met een gedachte om vast te houden de komende maanden: “Alles in het leven komt op een bepaalde tijd. Verdriet komt vanzelf, feest moet je zélf vieren. Dat gaan we doen. Alles heeft zijn eigen Tijd! Puupenkoppen Alaaf!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie