In januari starten nieuwe trainingen. Aanmelden kan nu.
In januari starten nieuwe trainingen. Aanmelden kan nu. Lariks

Lariks start weer met trainingen voor kinderen

23 november 2020 om 11:24 Overig Deel je nieuws

Speciaal voor kinderen uit de gemeente Leusden start Lariks in januari weer met de training Hier ben ik! voor kinderen ut groep en met Bij de Kameleon Thuis voor kinderen tussen 4 – 7 jaar.

Hier ben ik! is dit keer speciaal voor kinderen in groep 8 van de basisschool. Hen wacht een nieuwe periode in de brugklas. Veel kinderen vinden die stap naar de ‘middelbare’ best spannend. Hier ben ik! leert ze op een leuke manier steviger in hun schoenen te staan. Deelnemers aan eerdere edities kijken met een goed gevoel terug op Hier ben ik! “Ik durf nu tegen vrienden te zeggen wat ik wel en niet wil”, “Ik ben minder verlegen”, “Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die het lastig vind om grenzen aan te geven en heb geleerd hoe ik dat kan doen.” Hier ben ik! wordt gegeven door Kim de Groot van Lariks en buurtsportcoach Tom Röben. De training start op 20 januari en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De kosten zijn €40,- voor kinderen uit de gemeente Leusden. 

Bij de Kameleon thuis is een groep voor kinderen die thuis stress ervaren. Soms gebeurt er iets in een gezin en weet een kind niet zo goed wat hij of zij daar mee kan. Denk aan ruzies, een scheiding, iemand die al een tijdje ziek is of spanningen die ergens anders door ontstaan. Veel kinderen kunnen hier niet mee omgaan of denken zelfs dat het hun schuld is. Bij De Kameleon Thuis leert kinderen dat ze niet de enige zijn waarbij er thuis iets is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en een extra steuntje in de rug krijgen. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis. Op 25 januari start een groep voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Er zijn 9 bijeenkomsten. De groep wordt begeleid door Kim de Groot, consulent en jongerenwerker Lariks en Carolien Mastenbroek van Welzin/Indbuurt0033. 

Meer informatie over de trainingen staat op www.lariks-leusden.nl. Aanmelden kan ook via die website. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie