Tangarine
Tangarine onbekend

Het bekende duo Tangarine in Theater De Tuin

16 maart 2018 om 17:28 lokaal Deel je nieuws

Het folkduo Tangarine (o.a. bekend van DWDD) bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De plaat loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

‘Certain people decide to be songwriters, but these guys just have to write songs’ zei John Convertino (Calexico) over de broers. De opnames van hun album 'There and Back’ vonden plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Na de albumpresentatie zijn ze de theaters in gegaan met hun show ‘From Tucson with Songs’. Tijdens deze avonden putten Arnout en Sander uit de muziek van hun album en vertellen ze over de totstandkoming ervan. Begin dit jaar maakten ze namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren. De Volkskrant schreef over deze show: : ‘Ze speelden iets van Calexico (Fortune Teller), iets van Dylan (You Ain’t Goin’ Nowhere), door Tangarine net zo prachtig gezongen als door The Byrds (op ‘Sweetheart Of The Rodeo’), maar vooral veel prachtige Tangarine-liedjes (Home In Your Arms, Streets Of Difference) ****.

Vrijdag 23 maart, 20.00 uur, € 20,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie