Ron van Megen.
Ron van Megen. Rinus van Denderen

Ron van Megen nieuwe voorzitter Algemene Waterschapspartij

19 maart 2018 om 10:15 lokaal

LEUSDEN Leusdenaar Ron van Megen is zaterdag benoemd tot voorzitter van het landelijk bestuur van de Algemene Waterschapspartij (AWP). De algemene ledenvergadering van de AWP koos Van Megen unaniem als opvolger van Ger de Jonge. Van Megen zal de functie tot het najaar 2019 invulling geven.


De AWP is een groepering van bestuurders en doet alleen mee aan de waterschapsverkiezingen. Een waterschap zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater. Met de kernwaarden onafhankelijk, deskundig en betrokken wil de AWP meerwaarde te brengen in het bestuur van de 21 Nederlandse waterschappen. Vanwege de inhoud van de waterschapstaken vindt de AWP dat niet de politiek, maar deskundigen aan het stuur moeten zitten. De AWP onderscheidt zich hiermee van de andere partijen in de waterschapsbesturen.
De volgende waterschapsverkiezingen zijn op woensdag 20 maart 2019. De in Leusden wonende Van Megen (1957) is civiel ingenieur en heeft directiefuncties vervult bij onder meer de voorgangers van ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV en kennisinstelling KWR Watercycle Research Institute. Als fractievoorzitter maakt Van Megen deel uit van het Algemeen Bestuur van waterschap Vallei en Veluwe. In de waterrijke carrière van Van Megen zijn vrijwel alle aspecten van het waterschapswerk terug te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie