Arne van Geldermalsen 2-1

16 februari 2011 om 00:00 Voetbal

In de strijd om de bovenste plaatsen in de eerste klasse A moet Roda’46 (zondag) voorlopig afhaken. Een en ander is het gevolg van twee nederlagen op rij tegen hoger geklasseerde ploegen. Na het verlies in de vorige competitieronde tegen Stormvogels moesten de Leusdenaren zondag ook voor DEM buigen: 5-1.

In Beverwijk speelde Roda in de eerste helft niet slecht. De ploeg verzuimde echter de kansen te benutten. Al in de tweede minuut had Kevin van Schoonhoven de 0-1 kunnen scoren toen hij alleen voor de doelman van DEM verscheen. Hij schoot de bal echter naast het doel van de thuisclub. Amper drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Na knullig balverlies kon DEM een kwartiertje later de voorsprong ook uitbreiden: 2-0.

Roda gaf zich echter nog niet gewonnen. In de 37e minuut verkleinde Arne van Geldermalsen met een kopbal de achterstand: 2-1. Maar vier minuten later was het verschil al weer twee doelpunten, nadat Van Schoonhoven de bal had verspeeld en de hele verdediging van Roda uit positie was: 3-1. De tweede helft was gauw bekeken omdat DEM al snel scoorde. In de 62e minuut volgde nummer vijf: 5-1.