Roda mag met zege niet klagen

16 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Nieuwland bood de koploper prima partij en had meer verdiend dan de 3-0 die na een slechts bij vlagen leuke partij op het scorebord stond. ,,Nieuwland heeft een goede indruk achtergelaten, “ complimenteerde Frank Tervoert, de Roda speler die met twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de winst van de lijstaanvoerder, de tegenstanders. ,,Zeker de eerste twintig minuten speelden zij heel goed en gaf hun verdediging weinig weg.” De topscorer van Roda was onder de indruk van het Amersfoortse middenveld. ,,Daar lopen hele goeie voetballers rond en hadden wij het lastig mee.”

LEUSDEN - Na de twee onderlinge confrontaties tussen Roda’46 en Nieuwland kon zaterdag de balans worden opgemaakt. Die viel dit seizoen met twee nederlagen (0-4 en 3-0) duidelijk ongunstig uit voor de Amersfoorters die zich echter na het tweede verlies niet voor hun spel op het Burg. Buiningpark hoefden te schamen. door Balt Gmelig

Voor Nieuwland had er op vreemde bodem meer dan een nederlaag ingezeten. ,,Ik denk van wel, “ vond Johan Gelderblom, spits van de verliezende partij. ,,In drie zwakke momenten hebben wij de winst weggegeven. Roda was wat slimmer. Qua voetbal deden wij niet veel voor hen onder.”

Kansen

Het verschil zat vooral in het benutten van de kansen. Dat bleek al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Zondervan. De eerste scoringsmogelijkheid in de wedstrijd was meteen raak. In de vijfde minuut kreeg de ongedekte Tervoert de bal onverwacht voor zijn voeten: 1-0.

Na die snelle openingstreffer wist Roda niet meteen door te drukken en zagen de toeschouwers een beter spelend Nieuwland. De meeste kansen waren ook voor de bezoekers maar die benutten zij niet. De beste mogelijkheid was in de 34e minuut voor Virginio Damo weggelegd. De talentvolle spits verscheen alleen voor Jeroen Jansen. De doelman van de thuisclub had geen problemen met het onzuivere schot van de Amersfoorter.

Genadeloos

De rekening voor het missen van de kansen in de eerste 60 minuten kreeg Nieuwland daarna gepresenteerd. Binnen een minuut of twee sloeg de thuisclub genadeloos toe. In de 63e minuut haalde Tervoert doeltreffend uit waarna Randy Kortstam het duel op slot gooide. De aanvaller verraste Nieuwland doelman Joeri Epskamp met een fraaie stiftbal: 3-0.

De bezoekers beseften natuurlijk dat de streekderby gespeeld was maar zij gaven de moed niet op. Bijna werden de gasten nog beloond voor hun positieve instelling en spel. In blessuretijd verraste Omar ter Mors, zoon van de aanwezige oud voorzitter Rob ter Mors, de te ver uit zijn doel gekomen Jansen met een lange bal. Met veel moeite kon de doelman voorkomen dat de middenvelder de eer voor zijn ploeg redde.

Daarmee was de streekderby beslist en eindigde ook de tweede wedstrijd tussen de tweedeklassers in een overwinning voor de Leusdenaren.