Marko Heneweer 0-1

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Roda’46 heeft zaterdag geen kans gezien IJFC te verslaan. Op vreemde bodem kregen de Leusdenaren daarvoor wel de kansen. Alleen Marko Heneweer wist een scoringsmogelijkheid te benutten. IJFC was alleen met een strafschop succesvol waardoor het duel onbeslist (1-1) eindigde.

Roda kon in IJsselstein geen indruk maken. De koploper zag zelfs met een man meer geen kans de thuisclub de baas te blijven. Na een kwartier opende Heneweer de score na een goede actie van zijn ploeggenoot Frank Tervoert: 0-1.

Die rustgevende voorsprong gaf Roda geen vleugels, ook niet na een rode kaart (twee keer geel) voor een speler van de thuisclub. De gasten moesten zelfs een treffer incasseren. Op slag van rust zag de scheidsrechter in een overtreding van Bastiaan Timmerman een strafschop: 1-1.

In de tweede helft kreeg Roda voldoende kansen om IJFC op een nederlaag te trakteren. Rick van der Ree, Randy Kortstam en Tervoert hadden hun vizier echter niet op scherp staan waardoor de 1-1 tot het laatste fluitsignaal op het scorebord bleef staan. Door dat resultaat en de winst van naaste concurrent Beursbengels is de voorsprong van Roda nu gereduceerd tot zes punten.