Afbeelding
Archief BDUmedia

Lintje voor vijf vertrekkende raadsleden

28 maart 2018 om 21:00 lokaal

LEUSDEN Burgemeester Bouwmeester reikte woensdagavond vijf Koninklijke onderscheidingen uit aan vijf vertrekkende raadsleden van Leusden. Het gaat om Riet Koetsenruijter, Barto Piersma, Joost van Herpen, Roel Madiol en Gerrit Kroeze. Ze werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Mevrouw Koetsenruijter is voor GroenLinks – PvdA lid van de gemeenteraad geweest van 2003 tot 2018. ,,Gedurende 16 jaar heeft mevrouw Koetsenruijter zich vol enthousiasme ingezet voor het raadswerk voor GroenLinks - PvdA," schrijft de gemeente. Mevrouw Koetsenruijter is in verschillende rollen en posities ruim 16 jaar actief geweest als raadslid in Leusden, waaronder als lid van het presidium en lid van de werkgroep jeugdgemeenteraad. Sinds 2014 is zij fractievoorzitter van GroenLinks/PvdA en in de laatste periode was ze tevens plaatsvervangend voorzitter van de raad. Deze taak heeft zij met name in de periode vanaf het vertrek van de vorige burgemeester in december 2016 tot aan de installatie van de huidige burgemeester in 2017 op bijzondere wijze ingevuld.

De heer Piersma heeft te kennen gegeven na de gemeenteraadsverkiezingen niet terug te keren in de gemeenteraad van Leusden. De heer Piersma is voor het CDA lid van de gemeenteraad geweest van 2006 tot 2018. Gedurende 12 jaar is de heer Piersma raadslid en fractievoorzitter voor de CDA fractie in Leusden geweest. In de fractie hield hij zich bezig met samenleving voorop, bestuur en financiën en duurzaamheid maar ook met de actualiteiten. Tevens is de heer Piersma voorzitter van de werkgeverscommissie.

De heer Van Herpen is voor GroenLinks / PvdA lid van de gemeenteraad geweest van 2006 tot 2018. De heer Van Herpen was sinds 2014 tevens fractievoorzitter en voorzitter van het Presidium. Naast zijn raadslidmaatschap is de heer Van Herpen bestuurslid van het wachtgeldfonds ABVA/KABO FNV en bestuurslid van het O+O-fonds. Daarnaast heeft hij nog een tweetal bezoldigde functies, te weten bestuurder van het Pensioenfonds KPN en bestuurder van ABVA/KABO FNV.

De heer Madiol is voor D66 lid van de gemeenteraad geweest van 2005 tot 2018. ,,Gedurende 13 jaar heeft de heer Madiol zich vol enthousiasme ingezet voor het raadswerk voor D66. Toen de fractie uit vijf leden bestond, toonde de heer Madiol zich als een goede en betrouwbare leider die steeds consensus zocht in de discussies. Op veel momenten heeft de heer Madiol zijn bijzondere kwaliteiten als verbinder getoond, steeds met het belang van Leusden voor ogen," zo is te lezen in een persbericht van de gemeente.

De heer Kroeze is voor het CDA lid van de gemeenteraad geweest van 2006 tot 2018. Vanaf de oprichting in 2000 is de heer G.J. Kroeze voorzitter en secretaris van de dorpsraad Achterveld / Stoutenburg geweest tot 2006. Hij is een fervent voorvechter van een vrij liggend fietspad langs de Asschatterweg in Leusden geweest. Hier is de basis gelegd voor zijn politieke loopbaan.

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie