Michiel Schouten 1-0, Sven van Rossum 2-0, Remco van de Berg 3-1

4 mei 2011 om 00:00 Voetbal

Twee ronden voor het einde van de competitie heeft Achterveld de laatste plaats in de vierde klasse F verlaten. Een en ander is het gevolg van de overwinning (3-1) die de Achtervelders zondag op RUC behaalden en de nederlaag (4-0) van KVVA uit tegen PVCV. Daardoor zijn de Amersfoorters nu de nieuwe hekkensluiter geworden.

Achterveld kreeg de zege niet cadeau van RUC. De bezoekers konden vrijuit spelen omdat zij niets meer te winnen of te verliezen hadden. De thuisploeg wist dat zij alleen baat bij een driepunter hadden en kozen daarom natuurlijk voor de aanval. De eerste kansen waren ook voor Achterveld maar gescoord werd er pas in de 34e minuut. Toen vond Michiel Schouten met een kopbal het eerste gaatje in de verdediging van RUC: 1-0. Tien minuten later was ook nummer twee een feit. Sven van Rossum was de schutter: 2-0.

Na een kwartier in de tweede helft nam de spanning toe door een doelpunt van de gasten: 2-1. De gelijkmaker bleef echter uit. In de 75e minuut maakte Remco van de Berg aan alle onzekerheid een einde: 3-1.