Marco Heneweer 2-1, Bas Berghuizen 2-2

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

Met een gelijkspel zijn de zaterdagvoetballers van Roda’46 aan de nieuwe competitie begonnen. En daarmee mochten de Leusdenaren niet klagen. Zij wisten zaterdag pas in de blessuretijd van de tweede helft een 2-0 achterstand weg te werken.

HBOK, een afkorting van ‘Het begon op klompen’, speelde beslist geen boerenkoolvoetbal. Dat ondervond de formatie van Bert van Hunenstijn, de nieuwe trainer van de eersteklasser, al in de eerste helft. Maar de beste kansen in de eerste 45 minuten waren toch voor de bezoekers. Dirk Jan Beeftink en Morris de Graaf waren echter niet gelukkig in de afwerking van de scoringsmogelijkheden.

De tweede helft begon dramatisch voor Roda. Binnen tien minuten keken de gasten al tegen een 2-0 achterstand aan. Het duurde heel lang voordat de Leusdense ploeg die tegenvallers had verwerkt en voor hetzelfde geld was toen nog door Roda een driepunter gerealiseerd. Na doelpunten van Marco Heneweer (92e minuut) en Bas Berghuizen (94e minuut) had Heneweer in de 96e minuut ook de winnende treffer op zijn schoen. De aanvaller wist de doelman van de thuisclub echter niet te passeren.