Michiel Schouten 1-0, Remco van de Berg 2-1

14 september 2011 om 00:00 Voetbal

De eerste driepunter in het nieuwe seizoen is binnen voor Achterveld. Op eigen veld rekende de ploeg van trainer Jeroen Jooren zondag af met Focus’07. Remco van de Berg was de matchwinner: 2-1.

De eerste twee doelpunten vielen al heel snel na het eerste fluitsignaal van de dienstdoende scheidsrechter. Michiel Schouten kon meteen na de aftrap ongehinderd op de doelman van Focus afgaan en maakte geen fout: 1-0. Maar nog geen minuut later was de stand al weer gelijk. Een misverstand in de Achterveldse achterhoede werd door de bezoekers genadeloos afgestraft: 1-1.

Daarna gebeurde lange tijd niet veel op het Kerstens Sportpark. Focus combineerde wat beter dan de thuisploeg maar kansen leverde dat de gasten niet op.

In de tweede helft was Achterveld wat gevaarlijker. Enkele keren verscheen een speler van de thuisclub voor de de doelman van de tegenpartij. Gescoord werd er vooralsnog niet. Pas in de slotfase kon de winnende treffer worden genoteerd. Tijdens een scrimmage kreeg Van de Berg de bal voor zijn voeten en dat heeft de sluitpost van de gasten geweten. De doelman merkte de kanonskogel pas toen het leer al in het net lag: 2-1.