Jimmy van Baarlen nekt Roda

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Roda trainer Aad van den Berg had zijn mannen gewaarschuwd voor de counter van VVIJ. ,,Laat ze niet op voorsprong komen’’. Wat gebeurde er? Na een minuut lag de bal al in het net achter doelman Thijs Janssen. VVIJ had de leiding genomen door een doelpunt van Miquel Ballo.

LEUSDEN - Als de zondagvoetballers van Roda’46 zondag in de thuiswedstrijd tegen VVIJ (1-4) meer kansen hadden benut, was er beslist een andere uitslag uit de bus gerold. Vooral in de eerste helft waren meer Roda doelpunten mogelijk geweest en waren beide partijen niet met een 1-2 tussenstand gaan rusten.

Roda herstelde zich snel van deze tegenvaller. Met goed spel werd VVIJ onder druk gezet. In de 11e minuut kreeg Roda een vrije trap. Yucel Yagli belastte zich hiermee en met een strak schot belandde de bal op de paal. Eén minuut later was het wel raak. Tom de Ridder rondde een aanval koelbloedig af: 1-1.

In de13e minuut raakte Flight ernstig aan zijn knie geblesseerd en moest van het veld worden gedragen. Jorney Kappenberg was zijn vervanger. Roda bleef de wedstrijd domineren, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Yagli. In de 16e minuut gaf hij een strakke voorzet waarna de bal net niet door De Ridder ingetikt kon worden. Even later kreeg De Ridder weer een grote mogelijkheid om te scoren. Ook nu was Yagli de aangever. De Ridder kon de bal niet achter doelman Jeffrey Wolff krijgen.

Na deze sterke periode zakte Roda wat terug. De ploeg liet het spel meer en meer aan VVIJ over. Dat had Roda beter niet kunnen doen, want daarmee werd ook het succes van Jimmy van Baarlen ingeluid. In de 32e minuut kreeg Janssen zijn handen niet achter de bal na een schot van Van Baarlen en stond VVIJ, op dat moment tegen de verhouding in, met 1-2 voor.

In de tweede helft liet VVIJ de Leusdenaren komen. In de 49e minuut haalde de uitstekende doelman Wolff een enorm schot van Roda-uitblinker Yagli uit de kruising. Roda bleef het met enkele afstandsschoten proberen van onder meer Christian Mayele Ititini. Maar de echte overtuiging ontbrak in de Roda formatie om de VVIJ doelman te kunnen verschalken. In de 69e minuut kreeg Kevin van Baarlen een grote kans, maar Janssen kon, met de hulp van Mark van Ginneken, het gevaar nog keren. Een minuut was het wel raak. Jimmy van Baarlen was voor de tweede keer trefzeker: 1-3.

Roda gaf zich nog niet gewonnen. Robert Meijer zette in de 72e minuut ploeggenoot Aaike Vlugt aan het werk maar weer was doelman Wolff een sta in de weg. In de 81e minuut schoot Jimmy van Baarlen zijn derde treffer binnen uit een IJsselsteinse aanval die bij een ingooi begon.