Achterveld haalt fors uit

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

ZEIST - Vijfdeklasser Achterveld heeft zondag voor een verrassend resultaat gezorgd. De formatie van trainer Jeroen Jooren trakteerde het thuis spelende Patria op een flink pak slaag. Na 90 minuten was een eindstand van 1-8 bereikt en met die uitslag konden de Achtervelders wel thuis komen.

De start van Achterveld was nog stroef. De gasten mochten blij zijn dat Patria na het eerste fluitsignaal een aantal kansen onbenut liet. Na twintig minuten brak Remco van de Berg de ban: 0-1. Op dat doelpunt hadden de Zeistenaren nog een antwoord (1-1). Zij gaven daarna teveel ruimte weg en daar wisten de bezoekers wel raad mee. Met twee doelpunten zorgde Joey van de Brink voor een 1-3 ruststand.

De tweede helft was een formaliteit, zeker na het vierde Achterveldse doelpunt. De schutter was Rudy Baalman: 1-4. De resterende treffers kwamen op naam van Sven van Rossum (2), Michiel Schouten en Van de Berg: 1-8.