Derde zege voor Achterveld

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Achterveld begon redelijk aan de wedstrijd. Alleen de echte overtuiging ontbrak nog in de beginfase. Na een grote kans van PVC in de vijfde minuut en een heel goede redding van de Achterveldse doelman Dennis van de Berg kwam de wedstrijd los. Kort daarna zagen de toeschouwers een hard schot van Kevin van Ruitenbeek, waar een been van een verdediger van PVC tussen zat. Daardoor belandde de bal naast het doel. Na tien minuten volgde de 0-1 voor PVC nadat de bal uit een voorzet niet goed door de Achterveldse defensie werd verwerkt. Het leer belandde tussen Dennis van de Berg en een verdediger, waarna de spits van PVC er het snelst bij was om de 0-1 binnen te schieten.

ACHTERVELD - Vijfdeklasser Achterveld heeft de eigen aanhang zondag in de thuiswedstrijd tegen PVC niet teleurgesteld. De Achtervelders bleven met 4-2 aan de goede kant van de score. Grote inzet leverde Achterveld de derde driepunter in het nog prille seizoen op.

Dit doelpunt was voor Achterveld het startsein om het tempo omhoog te gooien. De overtuiging in het spel van de thuisclub nam toe. Na wat kleine kansjes kon in de 35e minuut de gelijkmaker worden genoteerd. Een afvallende bal werd in de tweede lijn door Kevin van Ruitenbeek onderschept. Hij zette vervolgens met een prima steekbal Joris Schouten aan het werk. De buitenspelval van PVC haperde waardoor Schouten de kans kreeg de bal in het doel van de tegenpartij te schieten. Binnen de minuut rondde dezelfde speler een combinatie met Remco van den Berg ook succesvol af: 2-1.

Frustraties in de PVC gelederen leidden tot een harde overtreding op Mike van Ruitenbeek, wat tot ieders verbazing door de scheidsrechter slechts met een gele kaart werd bestraft. Tot de rust zagen de toeschouwers een beter Achterveld, maar tot grote kansen leidde dit niet meer.

Na rust had Achterveld minder vat op de tegenstander zoals vlak voor rust wel het geval was. Maar veel kansen werden er door de thuisclub ook niet weggegeven. In de 67e minuut brak een PVC speler door, waarna een duel met Michiel van Buren ontstond. Beide spelers trokken wat aan elkaar. Voor de scheidsrechter was dat een reden om de gasten een strafschop te geven: 2-2.

Daarna leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Een grove overtreding op Joey van de Brink werd slechts met geel bestraft. In de 89e minuut kreeg Achterveld een hoekschop, waaruit Mike van Ruitenbeek scoorde. De leidsman zag wel een duw van de schutter over het hoofd. Vlak daarna deelde Sven van Rossum de genadeklap uit. Hij kapte een tegenstander uit en deponeerde de bal in de verre bovenhoek: 4-2.