Derde zege voor Achterveld

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Vijfdeklasser Achterveld heeft de eigen aanhang zondag in de thuiswedstrijd tegen PVC niet teleurgesteld. De Achtervelders bleven met 4-2 aan de goede kant van de score.

Grote inzet leverde Achterveld de derde driepunter in het nog prille seizoen op. De thuisploeg moest wel een achterstand wegwerken. In de tiende minuut was de spits van PVC de verdediging van Achterveld te snel af: 0-1. Het duurde even voordat de thuisploeg die vroege tegenvaller had verwerkt. In de slotfase van de eerste helft was Joris Schouten de gevierde man. Met twee doelpunten binnen een minuut boog hij de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Halverwege de tweede helft leek het nog even voor de thuisclub de verkeerde kant op te gaan. In een dubieuze overtreding van Michiel van Buren zag de scheidsrechter een strafschop: 2-2.

Het geloof in een goed resultaat was echter door die gelijkmaker niet bij de Achtervelders verdwenen. Dat bleek wel in de slotfase. Dit keer was de arbiter Achterveld goed gezind. De leidsman zag een duw van Mike van Ruitenbeek over het hoofd waardoor de Achtervelder in de 89e minuut met een kopbal kon scoren: 3-2. In blessuretijd bepaalde Sven van Rossum de eindstand op 4-2.