Afbeelding
Archief BDU Media

Roda zon. zorgt voor vreugde

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zondagvoetballers van Roda'46 hebben er tegen Blauw Wit geen gras over laten groeien. De Leusdenaren bezorgden hun trouwe aanhang zondag een fijne middag door de Amsterdammers met 4-0 de baas te blijven.

Op de knappe winst was ook niets af te dingen. Meteen al na de start konden de eerste kansen voor de thuisclub worden genoteerd. Arne van Geldermalsen had met twee kopballen geen geluk. Het openingsdoelpunt viel wel in de 31e minuut. De schutter was Jordy Godee die met een afstandsschot de doelman van Blauw Wit het nakijken gaf: 1-0.

De start van de tweede helft leek veel op het begin van de wedstrijd. Opnieuw kreeg Van Geldermalsen de eerste kans maar de spits scoorde weer niet. Tom de Ridder en Jerry Lindenberg deden dat beter. In de 61e minuut liet De Ridder nummer aantekenen na een goede actie van zijn ploeggenoot Leon van Mourik: 2-0.

Lindenberg mocht daarna van Aad van den Berg die vorige week besloot Roda na dit seizoen te verlaten, zijn opwachting maken. De invaller stond nog geen vijf minuten in het veld toen hij al scoorde: 3-0. Na die treffer kreeg Blauw Wit vanaf elf meter een ideale kans om de eer te redden. De Amsterdamse doelman benutte de toegekende strafschop echter niet. In de slotfase stelde Robert Meijer die Van Geldermalsen inmiddels had vervangen, Lindenberg in staat zijn tweede doelpunt te produceren: 4-0.