Knappe zege Roda zon.

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMSTERDAM - De zondagvoetballers van Roda'46 zullen met veel plezier aan het gewonnen duel (2-4) tegen DWV terugdenken. In Amsterdam had de thuisclub zondag niet veel tegen de Leusdenaren in te brengen.

Na drie minuten hadden de bezoekers al het eerste gaatje in de verdediging van DWV gevonden. Jeremy Lindenberg, weer eens goed voor een plek in de basiself, stelde zijn trainer Aad van den Berg niet teleur: 0-1. Roda bleef het spel dicteren. In de 32e minuut zag de scheidsrechter een elleboogstoot van een DWV spits niet over het hoofd. Een rode kaart was het gevolg. Mark van Ginneken was het slachtoffer maar hij kon doorspelen. Vreemd genoeg ging Roda met een man meer onrustiger spelen. De thuisclub profiteerde daar echter niet van.

In de tweede helft bleeft het optreden van Arne van Geldermalsen beperkt tot enkele minuten. De spits liep een hamstringblessure op. Zijn vervanger was Leon van Mourik. De invaller liet zich meteen gelden. Hij scoorde in de 52e minuut nummer twee voor Roda: 0-2. Twee minuten later droeg ook Tom de Ridder zijn steentje bij aan het succes van de subtopper in de eerste klasse A: 0-3.

DWV gooide daarna alles op de aanval. In de 65e minuut werden hun doelpogingen beloond: 1-3. Roda schrok daar niet van en bracht het verschil in de 77e minuut weer op drie doelpunten. Lindenberg was opnieuw de schutter: 1-4. In de slotfase bepaalde DWV de eindstand op 2-4.